Ivo Melchers Ivo Melchers
03/03/2023 15:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2023 15:03

Hardware wallet-fabrikant Trezor geeft waarschuwing voor phishing aanval

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Ira Lichi

Trezor, een van de meest populaire crypto hardware wallet-fabrikanten, heeft zijn gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe phishing-aanval gericht op het stelen van de private keys van gebruikers. Hiermee zouden de crypto-investeerders in gevaar zijn, aangezien de private keys worden gebruikt om transacties door te voeren.

Strijd tegen influencers van failliete cryptobeurs FTX breidt zich uit
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Trezor gebruikers worden benaderd

De maker van hardware wallets deelde de waarschuwing middels het officiële Twitter account op 28 februari. Hierbij geven ze aan dat de aanvallers zich voordoen als Trezor en de slachtoffers benaderen via telefoontjes, sms’jes of e-mails. Er wordt vervolgens beweerd dat er er sprake is van een beveiligingslek of verdachte activiteit op het desbetreffende Trezor-account.

Het neppe bericht luidt als volgt:

‘’Trezor Suite heeft onlangs een beveiligingsinbreuk doorstaan, neem aan dat al uw activa kwetsbaar zijn.’’

Er wordt aangeraden om een phishing link te volgen waarin men uiteindelijk de herstelzin van hun crypto wallet moet invoeren om hun Trezor-apparaat te ‘beveiligen’.

Deze herstelzin dient als basis voor alle private keys die je in je wallet gebruikt om jouw crypto mee te versturen. De toegang tot je wallet verliezen is in principe niet zo erg, maar wanneer je de herstelzin niet meer weet is het echt niet meer mogelijk om toegang te krijgen tot jouw bitcoin (BTC) of altcoins.

De hardware wallet-fabrikant geeft aan dat iedereen deze berichten moet negeren. Daarnaast benadrukte het bedrijf dat het nooit contact met zijn klanten zal opnemen via telefoontjes of SMS. Ook meldt Trezor dat het geen bewijs heeft kunnen vinden van een datalek.

Advertentie

Eerdere phishing aanval bij Trezor

Dit is niet de eerste keer dat Trezor-klanten het doelwit zijn van phishing-aanvallen. In april 2020 was het namelijk ook al zover. Destijds namen de aanvallers contact op met gebruikers van Trezor die zich voordeden als het bedrijf en hen vroegen om een valse Trezor-app te installeren.

Dit soort aanvallen beperken zich uiteraard niet alleen tot Trezor: de grote concurrent, Ledger, kreeg bijvoorbeeld in 2020 te maken met een enorme datalek waarbij aanvallers de persoonlijke informatie van meer dan 270.000 klanten openbaar maakten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie