Rico Engelbarts
27/11/2018 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2018 10:45

Hardware wallet fabrikant Trezor waarschuwt consumenten voor namaakwaar

Nieuws
hardware_wallet_fabrikant_trezor_waarschuwt_consumenten_voor_namaakwaar

Cryptocurrency wallet fabrikant Trezor heeft consumenten gewaarschuwd in verband met recente gevallen van diefstal. Hierbij gebruikten crypto-criminelen een nieuwe methode waarbij gebruikt gemaakt wordt van hardware wallets.
Trezor, bekend van haar Trezor One en Trezor model T hardware wallets, liet in een medium blogpost weten dat er meerdere, neppe namaak Trezor wallets in omloop zijn. Deze wallets zouden gebruikt zijn voor het stelen van cryptocurrencies.
Het bedrijf is niet geheel onbekend met de illegale namaak-praktijken. Zo worden er al enige tijd kopieën van Trezor wallets verkocht met andere merknamen. Eerder werd nooit het Trezor merk zelf geïmiteerd, wat nu wel het geval is; volgens het bedrijf een erg verontrustende ontwikkeling.
Volgens Trezor zijn de neppe hardware wallets vrijwel identiek aan de echte Trezor producten, wat het identificeren van de kopieën dus erg moeilijk maakt. Trezor vraagt consumenten dan ook om het bedrijf te informeren wanneer wordt vermoed dat men met een nep wallet te maken heeft:

Je zou zelf nooit iemand met je geld vertrouwen als deze persoon je al eerder heeft misleid met de verkoop van een nepproduct. We raden daarom ook aan dit apparaat niet te gebruiken en het aan ons te melden, wat ons zal helpen de oplichters te bestrijden en je te voorzien van een origineel exemplaar.

Volgens Trezor is een neppe Trezor One voornamelijk te herkennen aan de vraagprijs; zoals vaak het geval is met namaakwaar wordt dit regelmatig verkocht tegen bijzonder lage prijzen. 
Een andere manier om een namaak-wallet te herkennen is middels de hologram op de zegel van de doos. Trezor heeft ondertussen ook al een video geplaatst op haar startpagina voor nieuwe wallet gebruikers, zodat consumenten een authentieke Trezor wallet kunnen vergelijken met hun eigen aankoop.
Hiernaast waarschuwde Trezor ook voor het gebruik van online marktplaatsen. Het bedrijf liet hierbij weten dat aankopen het beste via geautoriseerde verkopers, de officiële Amazon store en Trezor’s eigen website gedaan kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement