Rico Engelbarts
27/11/2018 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2018 10:45

Hardware wallet fabrikant Trezor waarschuwt consumenten voor namaakwaar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
hardware_wallet_fabrikant_trezor_waarschuwt_consumenten_voor_namaakwaar

Cryptocurrency wallet fabrikant Trezor heeft consumenten gewaarschuwd in verband met recente gevallen van diefstal. Hierbij gebruikten crypto-criminelen een nieuwe methode waarbij gebruikt gemaakt wordt van hardware wallets.
Trezor, bekend van haar Trezor One en Trezor model T hardware wallets, liet in een medium blogpost weten dat er meerdere, neppe namaak Trezor wallets in omloop zijn. Deze wallets zouden gebruikt zijn voor het stelen van cryptocurrencies.
Het bedrijf is niet geheel onbekend met de illegale namaak-praktijken. Zo worden er al enige tijd kopieën van Trezor wallets verkocht met andere merknamen. Eerder werd nooit het Trezor merk zelf geïmiteerd, wat nu wel het geval is; volgens het bedrijf een erg verontrustende ontwikkeling.
Volgens Trezor zijn de neppe hardware wallets vrijwel identiek aan de echte Trezor producten, wat het identificeren van de kopieën dus erg moeilijk maakt. Trezor vraagt consumenten dan ook om het bedrijf te informeren wanneer wordt vermoed dat men met een nep wallet te maken heeft:

Je zou zelf nooit iemand met je geld vertrouwen als deze persoon je al eerder heeft misleid met de verkoop van een nepproduct. We raden daarom ook aan dit apparaat niet te gebruiken en het aan ons te melden, wat ons zal helpen de oplichters te bestrijden en je te voorzien van een origineel exemplaar.

Volgens Trezor is een neppe Trezor One voornamelijk te herkennen aan de vraagprijs; zoals vaak het geval is met namaakwaar wordt dit regelmatig verkocht tegen bijzonder lage prijzen. 
Een andere manier om een namaak-wallet te herkennen is middels de hologram op de zegel van de doos. Trezor heeft ondertussen ook al een video geplaatst op haar startpagina voor nieuwe wallet gebruikers, zodat consumenten een authentieke Trezor wallet kunnen vergelijken met hun eigen aankoop.
Hiernaast waarschuwde Trezor ook voor het gebruik van online marktplaatsen. Het bedrijf liet hierbij weten dat aankopen het beste via geautoriseerde verkopers, de officiële Amazon store en Trezor’s eigen website gedaan kunnen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie