Ivo Melchers Ivo Melchers
11/01/2024 18:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2024 11:08

Het Nederlandse Anycoin Direct behaalt begeerde Duitse BaFin-licentie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Het Nederlandse Anycoin Direct behaalt begeerde Duitse BaFin-licentie

Foto: Anycoin Direct

De Nederlandse crypto beurs Anycoin Direct heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door als eerste Nederlandse cryptoplatform de prestigieuze licentie van de Duitse Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin) te bemachtigen. Dit opent de deuren voor het Veghelse bedrijf om de gigantische Duitse crypto markt te betreden.

Prestigieuze crypto licentie

Deze licentie, essentieel voor het handelen in cryptovaluta en het aanbieden van cryptobewaardiensten, verzekert de veiligheid van opslag en handel van cryptocurrencies in Duitsland. De processen en rapportages van Anycoin Direct voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van IT-beveiliging, risicobeheer en consumentenbescherming.

Met een decennium aan ervaring in de cryptosector, staat Anycoin Direct bekend als één van de meest gevestigde cryptodienstverleners in Europa.

Versterking van de Duitse crypto sector

Bram Ceelen, CFO bij Anycoin Direct, reageerde als volgt op de Duitse erkenning:

“Het verkrijgen van de BaFin-licentie in Duitsland is een belangrijke en logische stap in de internationale uitbreiding van Anycoin Direct. Duitsland, de derde grootste economie ter wereld op het gebied van BBP, is het enige EU-land dat een volledig regelgevend kader heeft geïntroduceerd op het gebied van cryptocurrency. De BaFin-licentie is niet slechts een goedkeurende stempel, maar een erkenning van onze standaarden op het gebied van financiële operaties en betrouwbaarheid.”

Bas Lamers, Algemeen Directeur van Anycoin Direct GmbH, benadrukt het belang van deze prestatie:

“We zijn verheugd om onze cryptodiensten aan zakelijke en particuliere klanten in Duitsland te kunnen bieden. Onze toewijding en nauwe samenwerking met de BaFin hebben geresulteerd in deze prestigieuze erkenning. Het behalen van de BaFin licentie, een van Europa’s vooraanstaande financiële toezichthouders, onderstreept niet alleen onze geloofwaardigheid, maar erkent en beloont ook onze uitstekende interne en externe processen.”

”We kijken ernaar uit om onze Duitse klanten een ongecompliceerde crypto-ervaring te bieden, gecombineerd met veiligheid en een persoonlijke benadering,” voegt hij hieraan toe.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie