Hoe Bitfinex’ belastings-eis kan hebben bijgedragen aan prijscorrectie Bitcoin

Op 17 mei vroeg Bitfinex, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency en Bitcoin exchange, officieel aan haar gebruikers om belastings-informatie en sofinummers voor te leggen, waarvan gebruik gemaakt zou kunnen worden van overheidsinstanties bij het belasten van winsten gemaakt in de cryptocurrency markt. Bitfinex vroeg haar gebruikers het volgende:

We verzoeken u om het juiste zelfcertificerings-formulier in te vullen en uiterlijk op 24 mei 2018 te uploaden naar uw Bitfinex-account. Als u een Amerikaans staatsburger bent of een entiteit waarvan ten minste één 25%-eigenaar Amerikaans is, vult u dan alstublieft het juiste FATCA-formulier in. U bent verplicht om ons dergelijke informatie te verstrekken.

Gerichte gebruikers

Whalepool, een gemeenschap van daghandelaren die zich voornamelijk op Bitcoin en andere cryptocurrencies op Bitfinex concentreren, benadrukte dat zij het besluit van Bitfinex sterk afwijzen en hun fondsen van de exchange hebben teruggetrokken. Het Whalepool-team kwam met de volgende verklaring:

Bitfinex vereist nu dat gebruikers hun belastings-informatie opgeven zodat ze dit naar BVI kunnen verzenden, dat het vervolgens kan uitwisselen met de belastingdiensten in jouw land. Wij verwerpen dit ten zeerste. Als je het ook niet eens bent met deze beslissing, protesteer dan rustig door je geld aan Bitfinex te onttrekken.

In antwoord op de verklaring van Whalepool merkte het Bitfinex-team zij zich opzettelijk op gebruikers hebben gericht waarvan zij geloven dat het de verplichting heeft om zichzelf bekend te maken en benadrukt dat slechts een deel van het Bitfinex-gebruikersbestand werd gevraagd om hun belastings identificatie en persoonlijke informatie te onthullen.

In sommige landen zoals de VS en Frankrijk is de vermogenswinstbelasting op cryptocurrency-investeringen vrij hoog. Tot deze maand bedroeg de belasting op inkomsten uit cryptocurrency 45%, wat werd verlaagd tot 19% door de Franse Raad van State omdat beleggers niet bereid waren om hun inkomsten openbaar te maken en er vervolgens 45% belasting van af te moeten staan.

Met het oog op de hoge vermogenswinstbelasting die wordt opgelegd aan cryptocurrency-handel, is het begrijpelijk dat beleggers in de wereldwijde cryptomarkt proberen te vermijden hun fiscale identiteit openbaar te maken en proberen te voorkomen om gedwongen te worden abnormaal hoge belastingen te betalen.

De abrupte beslissing van Bitfinex zorgde ervoor dat de Cryptomarkt en beleggers die Bitcoin naar USD verhandelen, wat nog steeds de meerderheid van de beleggers in de markt is, in paniek raakten en hun fondsen te onttrekken van Bitfinex.

Volgens CryptoCompare. een aanbieder van cryptocurrency marktgegevens, blijft Bitfinex de grootste Bitcoin-naar-USD-exchange met meer dan 29% van het marktaandeel.

Bitcoin-prijs daalt

De periode waarin Bitfinex zijn officiële verklaring naar haar klanten stuurde viel samen met de daling van de prijs van Bitcoin op 17 mei, toen de Bitcoin-prijs een laagste punt in twee maanden bereikte op $7.925. Het is zeer waarschijnlijk dat de prijsdaling van Bitcoin grotendeels werd veroorzaakt door Bitfinex en de verkoop van beleggers op het platform dat Bitcoin-naar-USD verhandelt.

De markt voor cryptocurrency blijft nog altijd extreem volatiel. In de afgelopen 24 uur is het dagelijkse handelsvolume van de cryptomarkt met $5 miljard gedaald, van $21 miljard naar $16 miljard. Als zodanig is het mogelijk dat de Bitcoin-prijs verder onder het huidige tarief daalt to $8.320. Maar aangezien de markt al herstelt is van de dip van 17 mei, is het waarschijnlijk dat de Bitcoin-prijs snel omhoog gaat, samen met andere belangrijke cryptocurrencies en tokens.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€27.246,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
€27.520,00 Kopen
2
Litebit
€27.551,00 Kopen
3
SATOS
€27.726,50 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) heeft enorm opwaarts potentieel, zegt legendarische investeerder Bill Miller

De bekende Amerikaanse investeerder Bill Miller heeft zich weer positief uitgelaten over bitcoin (BTC). Dit keer deed hij dat in een brief waarin hij...

Bitcoin fonds van Grayscale ziet instroom van meer dan een miljard in een week, maar premium daalt

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het bitcoin (BTC) fonds van de grote cryptocurrency vermogensbeheerder, zag een instroom van bijna $1,3 miljard sinds 15 januari....

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...