Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Huobi OTC-desk moet Alipay en WeChat Pay van platform verwijderen

De over-the-counter trading desk van cryptocurrency exchange Huobi is naar verluidt verzocht Alipay en WeChat Pay als betaalmethodes van het platform te verwijderen. De twee bedrijven zouden Huobi daarover officiële juridische brieven hebben gestuurd.

Volgens de twee Chinese bedrijven heeft Huobi geen toestemming gekregen om de services en bijbehorende logo’s op het platform te gebruiken. Toch staat Huobi gebruikers toe QR-codes van de twee services te gebruiken om betalingen te voldoen.

- Advertentie -

Huobi gaf op 29 januari aan geen brief te hebben ontvangen, en dat het tonen van de logo’s een gebruikelijke manier is om betaalmethodes te tonen. Het bedrijf benadrukte in een verklaring dat de bedrijven op geen enkele manier samenwerken met elkaar.

Het klimaat voor de cryptocurrency-industrie in China is sinds vorig jaar steeds slechter geworden. Als gevolg van strenger beleid keren veel bedrijven in het land zich tegen cryptocurrencies, echter wordt het onderzoek naar blockchain-technologie wel steeds meer gestimuleerd.

Als gevolg van het strengere beleid in China blokkeerde WeChat, dat ook een social media-platform is, een aantal accounts die verband hielden met ICO’s en cryptocurrencies. In september blokkeerde WeChat het officiële account van Bitcoin mining-gigant Bitmain omdat het bedrijf de regels van WeChat zou hebben overtreden. Alipay blokkeerde daarnaast alle accounts die de service gebruikten voor OTC-handel in Bitcoin.

Huobi is op dit moment de op twee na grootste crypto exchange ter wereld met een dagelijks handelsvolume van zo’n $393 miljoen. Het bedrijf achter de exchange, Huobi Group, lijkt echter in de problemen te zitten als gevolg van de aanhoudende bearmarkt. Het bedrijf bevestigde onlangs de geruchten dat het een deel van haar personeel zal moeten ontslaan om het hoofd boven water te kunnen blijven houden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.533,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.563,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.586,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.596,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.640,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.533,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.563,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.586,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.596,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.640,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...