Simon Bosch Simon Bosch
21/02/2023 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2023 20:30

In deze crypto sector blijven durfkapitalisten op dit moment investeren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Telefónica se asocia con Chainlink Labs en favor de la ciberseguridad

Foto: yuttana Contributor Studio/Shutterstock

Doorgaans hebben ingrijpende gebeurtenissen grote gevolgen – daar zijn ze natuurlijk ingrijpend voor. Het faillissement van FTX was daar een goed voorbeeld van. Toen dit bedrijf omviel trok het veel andere bedrijven met zich mee. Volgens CoinDesk heeft het een grote indruk achtergelaten op durfkapitalisten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto infrastructuur veilige haven voor durfkapitaal

CoinDesk heeft durfkapitalisten ondervraagd, en concludeert dat investeerders hun geld nu eerder in bedrijven die decentrale infrastructuur willen ontwikkelen willen investeren dan in gecentraliseerde bedrijven. Ook durfkapitalisten zijn nu een stuk voorzichtiger, en verkiezen in 2023 infrastructuur boven andere projecten.

Dat komt volgens CoinDesk doordat infrastructuur de meest stabiele sector was in januari. Voor het onderzoek heeft de crypto-nieuwssite elke denkbare subsector meegenomen, van Non-Fungible Tokens (NFT’s) tot CeFi en van Decentralized Autonomous Organizations (DAO’s) tot wallets. Dit is terug te zien in het bedrag dat naar infrastructuur gaat. Dat is met bijna 357 miljoen dollar meer dan welke andere sector dan ook. Web3 krijgt dit jaar 136 miljoen dollar en komt daarmee het dichtst bij het bedrag voor infrastructuur in de buurt.

Durfkapitaal is geen makkelijke industrie, het geld zit over het algemeen namelijk jaren vast in een bedrijf. Vaak kun je vaak pas je investering verkopen zodra het bedrijf een stevige positie in de markt heeft.

Advertentie

DeFi ook populair

Er lijkt nogal wat overlap met Decentralized Finance (DeFi) te zijn. Deze infrastructuur bleef veelal gewoon overeind staan nadat FTX ermee stopte. Waar de grens tussen infrastructuur en DeFi precies ligt is niet duidelijk, en ook is het niet duidelijk of het gaat om voorlopige bedragen voor 2023 of om genormaliseerde bedragen. Wellicht zullen de bedragen dus nog hoger uitvallen.

In ieder geval is duidelijk dat er minder geld beschikbaar is voor crypto. Voor DeFi is het bedrag gedaald van ruim 400 miljoen naar 32 miljoen dollar. Voor CeFi is het plaatje nog extremer. In 2022 ging er bijna 3,4 miljard dollar naar die sector, dit jaar is dat nog maar 22,7 miljoen dollar. Wel is het bedrag dat dit jaar naar DeFi gaat dus groter dan het bedrag dat voor CeFi gereserveerd staat.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie