Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
05/07/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2023 15:00

Interesse in traditionele crypto exchanges stijgt weer na rumoer

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Recordvolume bij decentrale exchanges na USDC depeg

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Waar een tijd geleden investeerders juist hun crypto’s van gecentraliseerde exchanges haalde, lijkt nu weer het omgekeerde te gebeuren. Steeds meer mensen maken gebruik van crypto exchanges zoals Binance en Coinbase.

Crypto exchange Coinbase blijkt steeds minder bitcoins over te houden
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

DeFi exchange volume daalt met 8%

Uit data van The Block blijkt dat crypto beleggers op het moment de voorkeur hebben voor dergelijke crypto exchanges. Het maandelijkse volume op gecentraliseerde exchanges in de afgelopen maanden met ongeveer 8% gestegen. De eerdere stijging voor deze exchanges kwam in mei door de rage omtrent même coins zoals Pepe (PEPE). Het project zag op zijn piek een marktkapitalisatie van over de $1,8 miljard, terwijl het enkele maanden eerder vrijwel waardeloos was. 

De vlucht vanuit gecentraliseerde exchanges had mogelijk ook te maken met de aanval vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) richting bekende crypto platformen zoals Binance en Coinbase. Daarnaast werden ook meer dan 60 altcoins door de instantie als effecten gelabeld. Betrokken munten omvatten onder meer Binance USD (BUSD) en Cardano (ADA). Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) stonden niet op de lijst. Vanwege de onzekerheid onder investeerders wat de acties van de SEC kon betekenen voor hun eigen vermogen besloten velen eieren voor hun geld te kiezen.

Advertentie

Bitcoin ETF’s in de schijnwerpers

De aandacht richting gecentraliseerde heeft waarschijnlijk alles te maken met de Exchange traded funds (ETF) aanvragen van Bitcoin die worden ingediend. BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder met $10 biljoen onder beheer, heeft een aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF. De verwachting is dat dit zal leiden tot een flinke instroom van institutioneel geld, aangezien een dergelijk fonds een gereguleerde blootstelling aan Bitcoin biedt. De BlackRock ETF lijkt er ook daadwerkelijk komen aangezien de SEC tot nu toe slechts één aanvraag heeft afgewezen en 575 goedgekeurd. De lijst van Bitcoin ETF aanvragen wordt maar langer en langer. Zo zijn Fidelity, Invesco, Valkyrie en WisdomTree allemaal ook van de partij. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie