Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
05/07/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2023 15:00

Interesse in traditionele crypto exchanges stijgt weer na rumoer

Nieuws
Recordvolume bij decentrale exchanges na USDC depeg

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Waar een tijd geleden investeerders juist hun crypto’s van gecentraliseerde exchanges haalde, lijkt nu weer het omgekeerde te gebeuren. Steeds meer mensen maken gebruik van crypto exchanges zoals Binance en Coinbase.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DeFi exchange volume daalt met 8%

Uit data van The Block blijkt dat crypto beleggers op het moment de voorkeur hebben voor dergelijke crypto exchanges. Het maandelijkse volume op gecentraliseerde exchanges in de afgelopen maanden met ongeveer 8% gestegen. De eerdere stijging voor deze exchanges kwam in mei door de rage omtrent même coins zoals Pepe (PEPE). Het project zag op zijn piek een marktkapitalisatie van over de $1,8 miljard, terwijl het enkele maanden eerder vrijwel waardeloos was. 

De vlucht vanuit gecentraliseerde exchanges had mogelijk ook te maken met de aanval vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) richting bekende crypto platformen zoals Binance en Coinbase. Daarnaast werden ook meer dan 60 altcoins door de instantie als effecten gelabeld. Betrokken munten omvatten onder meer Binance USD (BUSD) en Cardano (ADA). Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) stonden niet op de lijst. Vanwege de onzekerheid onder investeerders wat de acties van de SEC kon betekenen voor hun eigen vermogen besloten velen eieren voor hun geld te kiezen.

Advertentie

Bitcoin ETF’s in de schijnwerpers

De aandacht richting gecentraliseerde heeft waarschijnlijk alles te maken met de Exchange traded funds (ETF) aanvragen van Bitcoin die worden ingediend. BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder met $10 biljoen onder beheer, heeft een aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF. De verwachting is dat dit zal leiden tot een flinke instroom van institutioneel geld, aangezien een dergelijk fonds een gereguleerde blootstelling aan Bitcoin biedt. De BlackRock ETF lijkt er ook daadwerkelijk komen aangezien de SEC tot nu toe slechts één aanvraag heeft afgewezen en 575 goedgekeurd. De lijst van Bitcoin ETF aanvragen wordt maar langer en langer. Zo zijn Fidelity, Invesco, Valkyrie en WisdomTree allemaal ook van de partij. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie