Italiaanse_bitgrail_oprichter_moet_170_miljoen_dollar_aan_gestolen_cryptocurrency_terugbetalen

Italiaanse Bitgrail oprichter moet $170 miljoen aan gestolen cryptocurrency terugbetalen

Een rechtbank in Italië heeft de oprichter van cryptocurrency exchange Bitgrail, Francesco Firano, bevolen de $170 miljoen aan gestolen cryptocurrencies terug te betalen. Volgens de rechtbank ligt de schuld bij de exchange en moet Firano de gestolen crypto uit eigen zak terugbetalen.

Volgens documentatie van de advocaten van de slachtoffers zou Firano meerdere malen fouten hebben gemaakt met betrekking tot de beveiliging van Bitgrail. Zo zouden de private keys niet veilig zijn opgeslagen, en zou crypto van klanten naar wallets van de beurs zijn gesluisd. Daarnaast wist Firano niet te voorkomen dat dubbele opnames van tegoeden werden uitgevoerd.

Door die dubbele opnames gingen er tientallen miljoenen Nano (NANO) verloren. De rechtbank veroordeelde Firano voor het niet inlichten van zijn klanten over deze verdachte transacties. Firano zou hebben geweten dat tussen juli en december 2017 10 miljoen aan Nano verdween, maar daar niets aan hebben gedaan.

Advertentie

Het meest opmerkelijke aan deze zaak is dat vlak voordat de diefstal van $170 miljoen aan Nano bekend werd gemaakt, Firano 230 BTC (toen $1,8 miljoen) wegsluisde naar zijn eigen rekening.

Als gevolg van de uitspraak wordt er nu beslag gelegd op Firano’s persoonlijke bezitting, waaruit al zo’n $1 miljoen gehaald kon worden. Daarnaast werd er beslag gelegd op miljoenen dollars aan digitale valuta die op Bitgrail’s rekeningen stonden.
De advocatengroep die de slachtoffers bijstaan in de zaak zeggen dat de uitspraak een grote overwinning is:

Zowel een enorme overwinning voor crypto-gebruikers, als een waarschuwing voor eigenaren van cryptocurrency exchanges. Die hebben nu een duidelijk voorbeeld van hoe ze geen exchange moeten runnen of met verlies van geld moeten omgaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.696,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.719,05 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.747,26 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.754,66 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.759,66 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.760,60 Kopen
Laatste nieuws