Rico Engelbarts
01/05/2018 13:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2018 13:18

Japanse bank SBI lanceert deze zomer crypto exchange

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De Japanse financiële dienstverlener SBI Group plant naar verluidt de lancering van een cryptocurrency exchange genaamd ‘SBI Virtual Currencies’.

Volgens Business Insider Japan heeft Yoshitaka Kitao, president van SBI Holdings, de langverwachte lancering van SBI Virtual Currencies bevestigd, welke het eerste – volledig door banken beheerde – cryptocurrency platform zal zijn. Kitao deed de aankondiging tijdens een persconferentie op 26 april en benadrukte plannen voor een lancering aankomende zomer.

Tijdens de persconferentie sprak Kitao uit dat SBI Virtual Currencies bij de lancering Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin cash en andere cryptocurrencies zal ondersteunen. Kitao, die ook fungeert als uitvoerend voorzitter, chief executive en president van SBI Holdings, is optimistisch over het feit dat de door banken beheerde exchange snel terrein zal winnen in de snelgroeiende cryptocurrency-ruimte om “nummer één te zijn”.

Hij zei naar verluidt in een grof vertaalde verklaring:

Als we het doen, zullen we nummer één worden in een oogwenk, zo snel. Dus zelfs als er een enorm aantal klanten komt, hebben we een systeem dat de toestroom van gebruikers aan kan. We moeten ook algehele veiligheid grondig nastreven.

De SBI Groep had voor het eerst haar plannen aangekondigd om in oktober 2016 een cryptocurrency exchange te starten, waarbij SBI Virtual Currencies Co., Ltd. op 1 november 2016 in Tokio werd opgericht met ¥300 miljoen (ongeveer $2,85 miljoen) aan werkkapitaal.

Ondanks het voltooien van de registratie als cryptocurrency exchange bij de Japanse Financial Services Agency (de financiële regelgever van het land), heeft de lancering een aantal vertragingen opgelopen.

Eind februari 2018 stelde de SBI Group de lancering opnieuw uit nadat ze had vastgesteld dat de beveiligingsmaatregelen moeten worden versterkt om de activa van klanten beter te beschermen. De aankondiging hiervan kwam binnen een maand na de beruchte diefstal van $530 miljoen in NEM-tokens van de in Tokyo gevestigde crypto-exchange Coincheck.

Vervolgens kondigde SBI in maart een aandeel van 40% te kopen van de Taiwanese crypto-hardwaremaker CoolBitX, een ontwikkelaar die zich specialiseert in cold wallets die private keys opslaat van cryptocurrencies.

SBI Holdings, een productieve belegger in de cryptocurrency-sector, leidde eerder een investeringsronde in bitFlyer, de grootste en best gefinancierde crypto-exchange van Japan. SBI Holdings heeft ook SBI Ripple Asia gelanceerd samen met Ripple San Francisco om de acceptatie van grensoverschrijdende blockchain-betalingen bij banken in ASEAN-landen en daarbuiten te helpen ontwikkelen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie