Bonno Coerse Bonno Coerse
06/04/2018 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2018 13:33

MONEX gaat gehackte exchange Coincheck overnemen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Monex-Coincheck

De grote Japanse online broker MONEX heeft zijn intrede in de cryptocurrency sector bevestigd. Vandaag kwam de aankondiging omtrent de overname van de in Tokyo gevestigde exchange Coincheck, voor $33,5 miljoen ofwel ¥3,6 miljard.
In de aankondiging bevestigde Monex dat het 100% van alle 1.775.267 aandelen zou verwerven voor een bedrag van ¥3,6 miljard. De overdracht van aandelen zal gebeuren op 26 april met Coincheck oprichter en CEO Koichiro Wada en COO Yusuke Otsuka. Dit zal samenvallen met het aftreden van beide bestuursleden waarmee zij hun verantwoordelijkheid nemen voor de $530 miljoen diefstal van NEM tokens in januari.
Monex COO Toshihiko Katsuya zal de functie als president binnen Coincheck overnemen, met president Oki Matsumoto van Monex Group in het nieuwe bestuur.
“Wij erkennen blockchaintechnologie en cryptocurrencies als technologieën en platformen van de volgende generatie die waarschijnlijk de manier waarop mensen geld benaderen, drastisch zullen veranderen,” zei Monex.
De op vijf na grootste effectenbeurs broker op basis van transacties in 2017, is in Oktober 2017 al begonnen met het verkennen en ontwikkelen van bedrijfsmatige blockchaintoepassingen door in oktober 2017 het ‘Money Cryptocurrency Lab’ op te richten als een middel om een de concurrentie een ​stap voor te zijn door financiële technologieën te omarmen.
De online broker sprak het vertrouwen in de cryptowereld uit met de volgende aankondiging:
De cryptocurrency exchange business speelt een centrale rol in een visie op “MONEX’ nieuwe begin”. Daarom heeft het bedrijf besloten 100% aandelen te verwerven van Coincheck, een pionier onder de handelsplatformen.
MONEX erkende in de aankondiging de diefstal van NEM op 26 Januari 2018 en dringt erop aan dat ze een veilige handelsomgeving van Coincheck voor klanten op aan het bouwen zijn. Dit door specifiek gebruik te maken van hun eigen expertise en personeel in bedrijfsadministratie, systeem risicobeheer, en nieuwe systemen voor de bescherming van zowel klantinformatie als klantbezittingen (geld/coins/tokens).
“We zullen Coincheck ondersteunen een ​​veilige omgeving aan klanten te kunnen bieden en om duurzaam te groeien als een sociaal en waardevolle cryptocurrency exchange” voegde MONEX eraan toe.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie