Thom Derks Thom Derks
29/11/2022 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/11/2022 14:55

Japanse crypto exchange Bitfront is de volgende die omvalt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Japanse crypto exchange Bitfront is de volgende die omvalt

Foto: MelnikovSergei/Shutterstock

Het jaar 2022 staat voor de crypto industrie vooral in het teken van ellende. De lange en diepe bearmarkt die de industrie doormaakt begint duidelijk zijn tol te eisen. Het begon allemaal met de implosie van Terra in mei en nu kondigt ook het Japanse Bitfront aan dat het in maart 2023 zijn deuren sluit, meldt persbureau Reuters:

AI-hype gunstig voor failliete FTX, $1 miljard aandelenverkoop
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Wie is crypto exchange Bitfront?

Bitfront is een Japanse crypto exchange die is opgericht door Line, wat een populaire chat-applicatie is in het land. Dit betekent overigens niet dat Line helemaal klaar is met de crypto-industrie.

“Bitfront is opgericht om het voor gebruikers mogelijk te maken om veilig digitale assets te bewaren en verhandelen. […] Om het blockchain ecosysteem van Line te laten floreren, moeten we tot onze spijt Bitfront sluiten.”

Aldus het Japanse bedrijf. Het platform onthult dat deze beslissing het gevolg is van de langdurige bearmarkt. Overigens laat Line ook weten dat het omvallen van FTX niets te maken heeft met de beslissing om zijn beursplatform te sluiten.

Bitfront heeft volgens Line in ieder geval geen blootstelling aan FTX. Dat lijkt in ieder geval iets van goed nieuws te zijn voor de gebruikers. Het heeft er alle schijn van dat Line dit besluit neemt om op tijd de deuren te sluiten op een moment dat het nog voldoende fondsen heeft om zijn gebruikers terug te betalen.

Advertentie

Zware crypto bearmarkt

De huidige bearmarkt die de industrie doormaakt is nu al de op een na langste bearmarkt in de geschiedenis van crypto. De grootste is nog altijd die van 2013 tot en met 2015. Deze duurde in totaal 415 dagen. Voor nu telt de huidige bearmarkt ongeveer 380 dagen.

Wat dat betreft heeft deze bearmarkt de potentie om de langste en zwaarste bearmarkt in de geschiedenis van crypto te worden. De macro-economische omstandigheden zijn nog altijd niet in het voordeel van bitcoin (BTC) en het omvallen van verschillende beursplatformen helpt ook niet mee.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie