Simon Bosch Simon Bosch
26/11/2022 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2022 07:00

Kraken: Toekomst van bitcoin zal berusten op deze zaken

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nuevo récord para 2023: 500.000 nuevas direcciones Bitcoin cada semana

Foto: Yuriy Maksymiv/Shutterstock

De problemen bij FTX zag niemand aankomen, maar het had prima voorkómen kunnen worden. Gelukkig zijn er wel cryptobeurzen die het wél goed willen aanpakken, zoals Kraken. De aanstaande topman deelt zijn visie van de toekomst van de crypto-markt.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Zelf je bitcoins bewaren is belangrijk

Krakens huidige CEO, Jesse Powell, heeft onlangs aangekondigd zijn functie neer te leggen en uitsluitend verder te gaan als bestuursvoorzitter. Dave Ripley is de huidige Chief Operations Officer (COO), en zal Powell binnenkort op gaan volgen als CEO. Powell kon zich niet meer richten op de werkzaamheden waar hij zich graag mee bezighoudt, daarom schuift een deel van de taken door. Vermoedelijk is het dus niets om je je druk over te maken.

Ripley vertelt in een interview met CoinDesk hoe de industrie verder moet na de situatie bij FTX. Hij is een voorstander van het zelf bewaren van je eigen crypto. Dat is precies wat veel mensen geleerd zullen hebben na de val van FTX, veel mensen hebben namelijk hun tokens niet of slechts voor een deel van de exchange af kunnen halen.

Eén van de dingen die heel erg belangrijk is voor dit systeem is dat het de enige plek ter wereld waar je [eigenaar kunt zijn van] je eigen activa in digitale vorm,” verklaarde hij. Kraken zou veel letten op veiligheid en het voldoen aan regulatie – de veiligheidsafdeling van Kraken zou zelfs meer koppen tellen dan al het personeel van FTX. Toch blijft het volgens hem niet makkelijk om het vertrouwen van klanten te behouden.

Advertentie

Bitcoin regulatie moet neutraler

Regulatie is het tweede aandachtspunt volgens Ripley. FTX zou nauwe banden hebben gehad met met name de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en de topman vindt dat dit een nadelig effect heeft gehad op de rest van de exchanges. Dit kan verminderen, maar dit ‘valt nog te bezien’. Hij suggereert dat de regulatie neutraler zou moeten zijn.

Hij denkt dat in de VS regulatoren zoals de SEC, maar ook de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) belangrijke rollen kunnen vervullen. Laatstgenoemde zou het voortouw kunnen nemen, en noemt hierbij de discussie over effecten die de SEC is begonnen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie