Thom Derks Thom Derks
26/09/2022 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2022 13:15

Nieuwe Kraken CEO: “Geen plannen om ons bij SEC te registreren”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Kraken gaat als eerste crypto beurs aandelen en ETF's aanbieden

Foto: salarko/Shutterstock

Jesse Powell legt binnenkort na 11 jaar zijn functie als CEO van Kraken neer. Zijn opvolger staat in de vorm van Dave Ripley al klaar. Het is nu alleen wachten totdat Kraken een opvolger voor Ripley vindt, die momenteel nog als COO op de loonlijst staat. De nieuwe CEO geeft aan geen plannen te hebben om de beurs bij de Securities and Exchange Commission (SEC) te registeren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kraken stapt niet naar SEC

De nieuwe CEO Dave Ripley is van mening dat het niet relevant is voor Kraken om zich bij de SEC te registeren. Ripley baseert zijn mening op het feit dat er geen tokens op het platform genoteerd staan die door de SEC als effect gekwalificeerd zijn. “Er zijn geen tokens waar wij interesse in hebben die kwalificeren als effect”, aldus Ripley.

Overigens sluit hij niet uit dat Kraken in de toekomst mogelijk tokens die kwalificeren als effect gaat noteren. “Er kan een nieuwe token op de markt komen die interessant genoeg is om te noteren, mocht dat het geval zijn, dan gaan we de mogelijkheden onderzoeken”, aldus een duidelijke Ripley.

Riple gaat dus binnenkort Powell vervangen als CEO die in totaal 11 jaar aan het roer heeft gestaan bij Kraken. De groei van het bedrijf maakte dat Powell steeds meer bezig was met zaken die hem juist niet aan het hart liggen. Vooral dat gedeelte moet Ripley nu overnemen, want Powell blijft als voorzitter van het bestuur nauw verbonden aan Kraken.

Advertentie

Ripley lijnrecht tegenover Gensler

Met zijn uitspraken staat Dave Ripley meteen lijnrecht tegenover SEC-voorzitter Gary Gensler. Die zei niet lang geleden namelijk dat de meeste cryptocurrency’s kwalificeren als effect en dat veel tussenpersonen, zoals beurzen, in effecten handelen en zich bij de SEC moeten registeren.

Eerder dit jaar is de SEC een onderzoek gestart naar Coinbase, dat volgens de aanklacht ook handelt in ongeregistreerde effecten. Gensler heeft veel kritiek te verwerken gehad voor de manier van werken van de SEC en het gebrek aan actie tegen de grote beurzen die zomaar iedere token noteren.

Kraken heeft in het verleden vooral problemen gehad door gebruikers uit Iran ‘gewoon’ toestemming te geven om op het platform te handelen. Hiermee gaat het namelijk direct in tegen enkele Amerikaanse sancties.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie