Simon Bosch Simon Bosch
05/09/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2022 18:05

BlackRock klopt na Coinbase nu ook bij Kraken aan voor bitcoin fonds

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BlackRock klopt na Coinbase nu ook bij Kraken aan voor bitcoin fonds

Foto: Michael Vi/Shutterstock

Onlangs klopte ‘s werelds op één na grootste vermogensbeheerder, BlackRock, aan bij Coinbase zodat het cryptocurrencies aan kon bieden aan klanten. Maar een platform voor institutionele investeerders is iets ingewikkelder dan je wellicht denkt – zij zijn niet zo gediend van de grote prijsverschillen tussen verschillende handelsplatformen. Daarom gaat Blockrock samenwerken met CF Benchmarks om een betrouwbare prijs voor bitcoin (BTC) aan te bieden.

Crypto ontbijt: Sentiment zakt voor BTC halving, AI supermunt goedgekeurd
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BlackRock klopt aan bij Kraken

Dat schrijft crypto-krant The Block, die met CF Benchmarks CEO Sui Chung heeft gesproken. BlackRock onthulde vlak nadat het de deal met Coinbase sloot, ook een bitcoin fonds aan met directe blootstelling aan bitcoin.

Of Blackrock hiervoor Coinbase als partner en ‘toeleverancier’ voor de tokens in zal zetten, is niet bekend. Het zou kunnen dat het bedrijf zelf een flink bedrag aan bitcoins heeft en dat dit genoeg is om de vraag van investeerders te verzadigen. Het lijkt er in ieder geval niet op dat het Bitcoin fonds een volledig kunstmatig derivaat zal zijn zonder onderliggende waarde, er is namelijk directe blootstelling.

In ieder geval zal de prijs van het institutionele fonds voor bitcoin worden bepaald door CF Benchmarks. Dit bedrijf is een dochterbedrijf van Payward Inc., dat beter bekend staat als de crypto-exchange Kraken. CF Benchmarks is dus eigenlijk een dochterbedrijf van Kraken.

Advertentie

Instituten begrijpen nu beter wat crypto is

De deal geeft aan dat bedrijven die het hart van de crypto-industrie vormen, steeds vaker serieus worden genomen. Chung verklaarde ook dat instituten de markt beter begrijpen:

[Instituten] begrijpen digitale activa nu een stuk beter dan vroeger. De mensen met wie we nu praten begrijpen nu het verschil tussen bitcoin en ether. Mensen gooien bitcoin en ether niet meer op één hoop en zijn zich beter bewust van de [fundamentele aspecten] van de activa.

Ook benadrukt hij dat CF Benchmarks al sinds 2021 werkt aan de deal met de vermogensbeheerder. Het is echter niet de eerste keer dat BlackRock in crypto investeert, het bood volgens The Block klanten al langer de mogelijkheid om bitcoin futures te kopen op basis van het aanbod van de Chicago Mercantile Exchange (CME).

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie