Kevin Schijven Kevin Schijven
20/04/2022 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2022 12:30

KuCoin onthult nieuwe NFT marktplaats samen met fonds van $100 miljoen

icon-nft
NFT nieuws
KuCoin onthult nieuwe NFT marktplaats samen met fonds van $100 miljoen

KuCoin, één van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, lanceert een nieuwe marktplaats voor non-fungible tokens (NFT) alsmede een nieuw fonds van maar liefst $100 miljoen. Dat kondigt de crypto beurs op 19 april aan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

KuCoin NFT marktplaats Windvane

“Windvane” is de naam van de nieuwe NFT marktplaats van KuCoin. De exchange wil van de marktplaats een “one-stop shop” maken waar gebruikers al hun NFT’s kunnen kopen, verkopen en beheren.

Windvane ondersteunt dan ook alle grote NFT blockchain-netwerken, waaronder Ethereum (ETH), Binance Smart Chain (BSC) en Flow (FLOW). Johnny Lyu, CEO van KuCoin, zegt:

“We zijn verheugd over de snelle ontwikkeling van NFT’s en hun integratie met sport, cultuur, games, beroemdheden, enz. KuCoin NFT marktplaats Windvane wil Web 2.0 en Web 3.0 overbruggen door meer makers te ondersteunen bij het lanceren van hun NFT’s of projecten en het creëren van een meer geïntegreerde NFT wereld met een lagere toetredingsdrempel voor gebruikers.”

Advertentie

KuCoin $100 miljoen Creator Fund

Ter ondersteuning van de nieuwe NFT marktplaats, lanceert KuCoin een “Creator Fund.” De lancering van dit fonds is de volgende grote stap die KuCoin neemt in de NFT wereld, meldt het bedrijf. Het fonds is bedoeld om jonge artiesten te helpen via een open, gratis en decentraal platform..

Het nieuwe fonds is opgezet in samenwerking met Windvane alsmede met KuCoin Ventures, de durfkapitaalarm van het bedrijf. Het fonds is opgericht om NFT projecten in een vroeg stadium te ondersteunen, waaronder projecten in kunst, sport, cultuur, en meer.

Daarnaast gaat het fonds 99 “uitstekende” NFT ontwikkelaars uitnodigen om de groei van Windvane en Web 3.0 te stimuleren. KuCoin wil veelbelovende NFT projecten ondersteunen en ze de mogelijkheid bieden om een zogenaamde initial NFT offering (INO) te houden. Justin Chou, CIO van KuCoin Ventures, zegt:

“Met zijn missie waarbij de gebruiker centraal staat en de gemeenschap aanstuurt, zal Windvane Web 3.0 makers wereldwijd ondersteunen om een revolutie teweeg te brengen in de NFT industrie. We zijn verheugd om samen te werken met Windvane om het $100 miljoen ‘Creators Fund’ te lanceren, waarvan we denken dat dit ten goede zou komen aan gebruikers, makers, gemeenschappen en projectoprichters in de Web 3.0 wereld.”

KuCoin lanceerde eerder deze maand al een ander NFT platform, die voornamelijk gericht is op gaming: KuCoin IGO.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie
Advertentie