Kevin Schijven Kevin Schijven
06/04/2022 11:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2022 11:30

KuCoin lanceert eigen NFT platfom voor blockchain gaming

icon-nft
NFT nieuws
KuCoin lanceert eigen NFT platfom voor blockchain gaming

KuCoin, een populaire beurs voor cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), gaat binnenkort zijn eigen non-fungible token (NFT) platform lanceren: KuCoin IGO. Het nieuwe NFT platform lanceert al op 8 april:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

KuCoin IGO

Het nieuwe NFT platform is niet alleen gericht op de opkomende markten van de metaverse en web3, maar vooral ook op blockchain-gaming. Volgens KuCoin zullen NFT’s namelijk een grote rol spelen in toekomstige virtuele werelden. Het bedrijf waagt zich daarom nu aan zogenaamde inital gaming offerings (IGO’s), vandaar de naam.

KuCoin wil met IGO het gemakkelijk voor zijn gebruikers maken om via een enkel platform je NFT’s te kopen, verkopen en beheren. Ook biedt het nieuwe platform KuCoin gebruikers exclusieve toegang tot zogenaamde in-game NFT’s.

Het KuCoin IGO platform is tevens bedoeld voor gameontwikkelaars. Zij kunnen het platform gebruiken om hun eigen games te lanceren. Via IGO kunnen zij NFT’s verkopen en veilingen voor ze houden. Johnny Lyu, CEO van KuCoin, zegt:

“De metaverse is een van de meest spannende onderwerpen van vandaag, en een gloednieuwe manier van leven in de nabije toekomst. Wanneer giganten als Meta, Amazon en Tencent en rijke investeerders als Elon Musk groot geld, talent en technologie investeren in de metaverse, kan je niet anders dan geloven dat dit een historische trend wordt. GameFi en NFT zullen de meest typische toegangen tot de metaverse zijn, wat een grote reden is waarom KuCoin het IGO platform lanceert.”

Advertentie

Pikaster

Het eerste project op KuCoin IGO wordt Pikaster. Pikaster is een vechtspel met kaarten waar de kaarten NFT’s zijn die spelers kunnen kopen en verkopen. Het spel wordt ontwikkeld door Metaland en maakt gebruik van de KuCoin Community Chain (KCC).

De eerste details over het project worden op 8 april bekendgemaakt. Een eerste verkoopronde voor Pikaster start op 11 april en een tweede op 15 april. Pikaster CMO Luffy zegt:

“KuCoin is altijd een bedrijf geweest met hoge ambities en ze kijken altijd uit naar mogelijke veranderingen in de toekomst. Tegelijkertijd besteedt KuCoin veel aandacht aan de waarde van de gemeenschap en de waarde van gebruikers. Dit is volledig in overeenstemming met onze filosofie. Dus we denken dat we de correcte beslissing hebben genomen om met KuCoin samen te werken.”

Vorige week onthulde KuCoin zijn white paper voor de KCS token alsmede een enorme KCS token burn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie