Thom Derks Thom Derks
10/12/2022 13:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2022 13:07

Mark Cuban: “FTX-CEO moet vrezen voor lange gevangenisstraf”

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Ivan Babydov/Shutterstock

Als het aan miljardair, investeerder en ondernemer Mark Cuban ligt, dan moet Sam Bankman-Fried vrezen voor een lange gevangenisstraf. Cuban is de meerderheidseigenaar van het professionele basketbalteam Dallas Mavericks in de Verenigde Staten. Ook is hij één van de “sharks” in het Amerikaanse “Shark Tank”.

Bitcoin-koning MicroStrategy nu ingehaald door BlackRock
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Cuban vreest voor SBF

Het slechte en vooral vreemde nieuws over FTX, Alameda Research en Bankman-Fried blijft maar binnenstromen. Nu is het Cuban die aangeeft dat de oprichter en voormalig CEO van het beursplatform waarschijnlijk een lange gevangenisstraf te wachten staat.

“Ik ken de details niet, maar als ik hem was zou ik bang zijn om voor een lange periode naar de gevangenis te gaan. Ik heb met hem gesproken en dacht dat hij slim was, maar ik had geen idee dat hij het geld van zijn klanten zou vergokken”, aldus Cuban.

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz sluit zich volledig aan bij Cuban. Ook hij denkt dat SBF wat tijd in de gevangenis zal doorbrengen. Op 1 december vertelde hij het volgende aan de kijkers van CNBC: “Hij moet vervolgd worden. Hij zal tijd doorbrengen in de gevangenis. Ze hebben een grote fraude geconstrueerd en het was niet alleen Sam. Dit kan je niet alleen doen”, aldus Novogratz.

De collega-miljardair van Cuban hoopt dat de autoriteiten deze zaak tot op de bodem uitzoeken. Niet alleen voor de crypto-markt, maar voor alle markten. Markten zijn volgens Novogratz gebaseerd op vertrouwen en als dat gebroken wordt, dan kun je ineens alles in twijfel trekken.

Advertentie

Omkopen van The Block

Gisteren kwam er ook nog eens bij dat Alameda Research miljoenen dollars overmaakte naar de CEO van The Block. In totaal gaat het om een bedrag van 43 miljoen dollar, dat de CEO van het nieuwsplatform in drie fasen kreeg. De eerste 13 miljoen was bedoeld om de meerderheid van de aandelen in het nieuwsplatform te kopen, de volgende 15 miljoen was voor de dagelijkse operaties en daarna ging er nog eens 15 miljoen richting vastgoed op de Bahama’s.

De CEO van The Block is in ieder geval opgestapt na het nieuws. Wat SBF, FTX en Alameda Research precies van plan waren met The Block is niet duidelijk. Werknemers van het bedrijf geven in ieder geval aan dat de inmiddels opgestapte CEO Michael McCaffrey het nieuws niet probeerde te beïnvloeden.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie