Rico Engelbarts
26/09/2018 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/09/2018 17:10

Mt. Gox curator Kobayashi verkocht maar liefst $230 miljoen aan Bitcoin en Bitcoin Cash

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Nobuaki Kobayashi, een crypto-whale en curator van de Mt. Gox cryptocurrency-exhange, heeft bevestigd dat hij $230 miljoen aan tokens verkocht heeft volgens een document gepubliceerd op de website van de exchange.
Mt. Gox was een Japanse Bitcoin-exchange die werd gelanceerd in 2010. In 2013 was het de grootste Bitcoin-exchange ter wereld en behandelde toen meer dan 70% van alle Bitcoin-transacties. Door grootschalige diefstal moest de exchange in 2014 haar deuren sluiten.
Kobayashi verkocht van de zomer ongeveer 24.658 Bitcoin (BTC) en 25.331 Bitcoin Cash (BCH). Bitcoin had toen een waarde van  $8.100 en Bitcoin Cash $1.190. Tezamen was de waarde toen ongeveer $230 miljoen. Het dumpen van deze $230 miljoen aan tokens valt samen met de recentelijke koersdaling van Bitcoin en is er hoogstwaarschijnlijk (mede)verantwoordelijk voor.
Deze $230 miljoen komt boven op een sell-off van $400 miljoen die Kobayashi eerder dit jaar had gemaakt. Deze $400 miljoen aan BTC werd gemiddeld verkocht voor $10.000 per token en zorgde toen voor een sterkere daling van de koers dan de huidige.
Kobayashi geeft aan dat het doel van de verkoop was om de belangen van alle schuldeisers veilig te stellen. Vorige week bleek al dat er een grote wallet weer actief zou zijn in de crypto-markt. Het gerucht dat het om een oude Mt. Gox whale zou gaan lijkt nu bevestigd.
Kobayashi ontving nog wel kritiek op de manier dat hij verkocht. In plaats van de over-the-counter (OTC) methode, zoals gebruikelijk is, had de Japanner zijn vermogen verkocht op orderboek-exchanges wat de impact van de verkoop op de Bitcoin-koers vergrootte.
Verder geeft Kobayashi aan dat Mt. Gox nog eens $621 miljoen aan tokens bezit. Hoewel Kobayashi zelf zegt dat deze niet op de markt gedumpt gaan worden baart het crypto-kenners toch zorgen. Zij vrezen dat deze hoeveelheid aan tokens toch gedumpt wordt en dat het gepaard zal gaan met een nieuwe crash van de Bitcoin-koers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie