Mt. Gox curator Kobayashi verkocht maar liefst $230 miljoen aan Bitcoin en Bitcoin Cash

0

Nobuaki Kobayashi, een crypto-whale en curator van de Mt. Gox cryptocurrency-exhange, heeft bevestigd dat hij $230 miljoen aan tokens verkocht heeft volgens een document gepubliceerd op de website van de exchange.

Mt. Gox was een Japanse Bitcoin-exchange die werd gelanceerd in 2010. In 2013 was het de grootste Bitcoin-exchange ter wereld en behandelde toen meer dan 70% van alle Bitcoin-transacties. Door grootschalige diefstal moest de exchange in 2014 haar deuren sluiten.

Kobayashi verkocht van de zomer ongeveer 24.658 Bitcoin (BTC) en 25.331 Bitcoin Cash (BCH). Bitcoin had toen een waarde van  $8.100 en Bitcoin Cash $1.190. Tezamen was de waarde toen ongeveer $230 miljoen. Het dumpen van deze $230 miljoen aan tokens valt samen met de recentelijke koersdaling van Bitcoin en is er hoogstwaarschijnlijk (mede)verantwoordelijk voor.

Deze $230 miljoen komt boven op een sell-off van $400 miljoen die Kobayashi eerder dit jaar had gemaakt. Deze $400 miljoen aan BTC werd gemiddeld verkocht voor $10.000 per token en zorgde toen voor een sterkere daling van de koers dan de huidige.

Kobayashi geeft aan dat het doel van de verkoop was om de belangen van alle schuldeisers veilig te stellen. Vorige week bleek al dat er een grote wallet weer actief zou zijn in de crypto-markt. Het gerucht dat het om een oude Mt. Gox whale zou gaan lijkt nu bevestigd.

Kobayashi ontving nog wel kritiek op de manier dat hij verkocht. In plaats van de over-the-counter (OTC) methode, zoals gebruikelijk is, had de Japanner zijn vermogen verkocht op orderboek-exchanges wat de impact van de verkoop op de Bitcoin-koers vergrootte.

Verder geeft Kobayashi aan dat Mt. Gox nog eens $621 miljoen aan tokens bezit. Hoewel Kobayashi zelf zegt dat deze niet op de markt gedumpt gaan worden baart het crypto-kenners toch zorgen. Zij vrezen dat deze hoeveelheid aan tokens toch gedumpt wordt en dat het gepaard zal gaan met een nieuwe crash van de Bitcoin-koers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws