Simon Bosch Simon Bosch
10/10/2022 11:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2022 11:12

Mt. Gox gaat mogelijk begin 2023 bitcoin-holders uitbetalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mt. Gox gaat mogelijk begin 2023 bitcoin-holders uitbetalen

Foto: Primakov / Shutterstock.com

In 2014 ging Mt. Gox, de eerste bitcoin (BTC) exchange, failliet. Klanten van de exchange zouden nog een deel van hun geld terugkrijgen na de beruchte hack, maar dit duurt nu al bijna tien jaar. Er lijkt eindelijk vaart in te zitten, en nu hebben we na lang wachten een datum voor de registratiedeadline.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Mt. Gox bitcoin uitbetaling in het zicht

Dat verklaart Mt. Gox in een persbericht. Voormalige gebruikers van het platform hebben tot 10 januari 2023 om zich te registreren. Ze moeten naast hun identiteit ook een betalingsmethode selecteren. In het tijdperk van de exchange bestonden alleen Bitcoin en Bitcoin Cash (BCH), daarom kunnen de compensaties ook worden uitbetaald in deze twee valuta.

Naast een voorkeur voor activa moet je opgeven waar je het gestort wil hebben. Dat kan een eigen wallet-adres zijn, maar ook een exchange. Sommige exchanges hebben al aangekondigd het plan te steunen, waaronder Bitstamp. Gedupeerden kunnen ook kiezen voor betaling in fiat-valuta op een bankrekening, en verder krijgen holders een eenmalige betaling.

Hoe snel de tokens na 10 januari verspreid zullen worden is ook niet bekend. In ieder geval ligt het voor de hand dat dit relatief snel zal zijn, aangezien de tokens in de tussentijd in waarde kunnen fluctueren.

Advertentie

Géén BTC crash door Mt. Gox-uitbetaling?

In augustus schreven we dat de uitbetalingen er weliswaar voor zullen zorgen dat er een groot bedrag aan BTC en BCH vrijkomt, maar het hoeft helemaal niet te leiden tot een abrupte crash. Daar duurt het proces namelijk te lang door, volgens één van de crediteuren.

Toch kan het vrijkomen van het betreffende bedrag voor volatiliteit zorgen, dat kan niemand uitsluiten. Hoe lang het proces gaat duren en wie het eerst betaald krijgt is helaas nog afwachten. In theorie zou er in totaal ongeveer 137.000 BTC vrijkomen, wat op het moment 2,7 miljard euro waard is. Of dit inderdaad het juiste bedrag is weten we nog niet.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie