‘Failliete Mt.Gox gaat níét voor bitcoin koers crash zorgen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Mt. Gox crediteuren krijgen zeer binnenkort hun bitcoin terug

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Bijna tien jaar geleden ging het eerste handelsplatform voor cryptocurrencies, Mt. Gox, failliet. Toentertijd bestonden alleen Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) nog, maar toch had het faillissement een enorme invloed die zelfs nu nog zijn nasleep heeft. Gedupeerden moeten binnenkort eindelijk vergoed worden, maar dat zou volgens critici voor een enorme crash kunnen zorgen. Dit blijkt niet te kloppen.

Mt. Gox gaat bitcoins terugbetalen

Het bedrijf ging failliet toen het een groot deel van de fondsen van gebruikers verloor aan hackers. Hierdoor ontstond een crypto-versie van een bank run, waarna de exchange faillissement aanvroeg.

Maar dat gebeurde al in 2014, terwijl gedupeerden nog steeds hun geld nog niet terug hebben. Daar komt snel verandering in, want de verantwoordelijken willen de tokenholders terugbetalen. Helaas zouden ze geen bitcoins ontvangen, maar dollars. In 2014 was BTC een stuk minder waard dan nu.

Eerder scheen bovendien dat de terugbetaling in dollars zou zijn en niet in de twee cryptocurrencies, maar dit blijkt niet te kloppen. Je krijgt gewoon in BTC en BCH betaald. Dat scheelt veel geld, want in 2014 was bitcoin nog ongeveer 500 euro per coin waard.

Op 6 juli werd bekend dat de advocaat die verantwoordelijk is voor het verdelen van de fondsen, Nobuaki Kobayashi, dit binnenkort wil doen. Een exacte datum noemde hij helaas niet. In mei ging het nieuws dat de bitcoins best door de markt opgevangen kunnen worden, maar daar zijn de meningen nu over verdeeld. Het zou gaan om ongeveer 137.000 BTC, wat op dit moment bijna 2,8 miljard euro (en dollar) waard is.

Géén bitcoin crash door Mt. Gox

Op veel sociale media is er paniek door de aankomende distributie, maar sommige Twitteraars benadrukken dat dit niet zo nodig is. Het dagelijkse volume van bitcoin wordt namelijk al geschat op 20 tot 30 miljard dollar. Daarnaast worden de coins niet in één keer gedistribueerd, maar in delen.

Dat claimt Eric Wall op Twitter. Hij is één van de crediteuren van Mt. Gox, en het enorme aantal juridische documenten toont aan dat hij meer feitelijke kennis heeft. De voormalige exchange is nog niet klaar om de tokens te verspreiden, en dat zal over twee weken ook nog niet zo zijn volgens Wall. Je kunt nog niet eens registreren bij welke exchange je je tokens wilt ontvangen.

Ook verstuurt de exchange de coins gefaseerd. Gedupeerden die een deel terugkrijgen hoeven volgens Wall niet bang te zijn dat de prijs door de distributie hard daalt. Daar duurt het proces te lang voor.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie