Simon Bosch Simon Bosch
06/05/2022 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2022 16:22

‘Bitcoins van Mt. Gox kunnen worden opgevangen door stablecoin-uitgevers’

icon-ethereum
Ethereum nieuws
'Bitcoins van Mt. Gox kunnen worden opgevangen door stablecoin-uitgevers'

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

In 2014 ging Mt. Gox, toentertijd ‘s werelds grootste handelsplatform voor cryptocurrencies, failliet. De exchange was gehackt en wist tokenholders niet meer hun tokens te leveren. De gestolen bitcoins (BTC) zijn nog steeds niet terug bij de rechtmatige eigenaars, maar er zijn plannen om een deel van het verloren bedrag (in dollars) terug te betalen. Coinbase schrijft in een onderzoeksrapport dat het een invloed zou kunnen hebben op de prijs van de grootste crypto.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoins naar stablecoin-uitgevers?

Het onderzoek is gepubliceerd op Coinbase’s webpagina voor instituten. De bitcoins die vrij zouden komen zodra de rechtszaak tussen voormalige Mt. Gox-leden en het voormalige bedrijf zouden kunnen worden opgevangen door uitgevers van stablecoins. Zij kopen bitcoin om toe te voegen aan de valutareserves van de stablecoin.

Terraform Labs doet dat bijvoorbeeld. Dat is de partij achter het Terra-ecosysteem (LUNA) en geeft de UST-stablecoin uit. Dat kan erg gevaarlijk zijn zodra de prijs van bitcoin daalt, maar zolang het goed gaat kan het veel goeds betekenen voor UST’s groei.

Advertentie

Ontwikkelingen bij Ethereum

Ook over Ethereum (ETH) is Coinbase positief. Uiteraard wordt de overstap naar Proof-of-Stake (PoS) benadrukt, waarmee de hoeveelheid ETH die vrijkomt voor de network operators daalt. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat Ethereum een deflatoir netwerk wordt. Die gedachte gaat al meer dan een jaar rond, en de deadline voor de overstap wordt zo nu en dan uitgesteld. Op het moment van schrijven ligt de deadline rond het derde kwartaal van 2022, volgens een ander onderzoek van Coinbase.

Verder denkt de grootste exchange van de VS dat Ethereums Layer 2-mogelijkheden zullen blijven groeien. Dat betekent nieuwe tokens en misschien zelfs nieuwe categorieën binnen de crypto-wereld.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

On-chain en regulatie

Verder is de verwachting dat de Verenigde Staten en diens Ministerie van Financiën met duidelijkere regulatie zullen komen. De VS is weliswaar erg luid wat crypto betreft, maar er zijn plekken op de wereld waar crypto officieel ‘veilig’ is en waar het vestigingsklimaat voor HODL’ers en bedrijven positiever is.

De ontwikkelingen op verschillende blockchains is ook positief. Coinbase benadrukt dat Bitcoiners steeds meer van hun bitcoin in illiquide wallets hebben. Ze zullen dus niet zomaar meer verkopen, wat positief is voor de prijs.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie