Rico Engelbarts
09/06/2018 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2018 19:55

Naam van Zuid-Koreaanse crypto-exchange Bithumb gezuiverd door regering

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bithumb-National-Tax-Services

Na een onderzoek van drie maanden, heeft de Zuid-Koreaanse regering geen bewijs gevonden van wangedrag bij de crypto-exchange Bithumb, meldden de lokale media op 8 juni.
Bithumb is momenteel de grootste cryptocurrency-exchange in Korea en de zevende grootste ter wereld op basis van handelsvolume, volgens gegevens van Coinmarketcap.
Volgens rapporten begon het onderzoek naar de exchange op 10 januari en werd het uitgevoerd door meerdere overheidsinstanties, waaronder de National Tax Services (NTS), Financial Services Commision (FSC) en de Korea Financial Intelligence Unit (FKIU).
De regering, die het onderzoek als intens en uitgebreid beschreef, had een opsporings- en inbeslagname-operatie op het hoofdkantoor van de exchange opgezet, waarbij computerbestanden, apparaten en andere informatie die nodig is bij een volledige audit van de transacties van de exchange, in beslag werden genomen.
Hoewel de overheid geen bewijs vond van verdachte handelspraktijken, belastingontduiking of andere illegale activiteiten, moest Bithumb voor 30 miljard won (ongeveer $28 miljoen) aan belasting betalen.
Bithumb werd door de autoriteiten onder de loep genomen na een 171-voudige winststijging in een periode van 12 maanden. De NTS wilde zeker weten dat het bedrijven alle belastingen voldaan had en hun belangen, winsten en verliezen naar behoren bekend maakte.
Een woordvoerder van de NTS zei dat ze “tussen 2014 en 2017 verschillende onderzoeken naar Bithumb hadden lopen en dat Bithumb de afgelopen vier jaar alle belastingen die de NTS aan hen had opgelegd altijd zonder enige vorm van conflict betaald werden”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie