Roan Egberts Roan Egberts
02/05/2024 14:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2024 13:24

Nederlandse crypto exchange Bitvavo gaat belangrijke samenwerking aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nederlandse crypto exchange Bitvavo gaat belangrijke samenwerking aan

Foto: Arianne Vos/Shutterstock

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo gaat gebruikmaken van professionele systemen en diensten van Figment, een stakingplatform. Gebruikers van Bitvavo krijgen te maken met de stakinginfrastructuur van Figment.  Maar wat houdt deze samenwerking in?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitvavo en Figment

Bitvavo is een grote crypto exchange in Europa, met toegang tot ruim 250 crypto-activa en ongeveer 1,5 miljoen gebruikers. Door de registratie bij de Nederlandsche Bank biedt het een veilige handelsomgeving en houdt het zich aan de noodzakelijke regelgeving.

Figment is de toonaangevende leverancier van stakinginfrastuctuur. Bovendien heeft het meer dan 500 institutionele klanten, waaronder vermogensbeheerders, beurzen en stichtingen. Figment biedt aan zijn klanten uitgebreide tools, technologieën en services voor staking aan om beloningen te krijgen met digitale activa.

Advertentie

Aankondiging samenwerking

Op 1 mei 2024 kondigde Figment aan dat het de stakinginfrastructuur zou leveren voor de cryptobeurs Bitvavo. Bitvavo zal de activa van gebruikers inzetten via meerdere proof-of-stake protocollen, waaronder ethereum (ETH), solana (SOL) en near protocol (NEAR).

Mark Nuvelstijn, Chief Executive Officer (CEO) bij Bitvavo, is blij met de samenwerking met Figment:

“Bitvavo herziet en verbeterd zijn producten en diensten voortdurend. Figment is een van de toonaangevende infrastructuurleiders op de markt en we blijven onder de indruk van hun toonaangevende en actuele marktkennis. Kortom, wij kijken ernaar uit om deze succesvolle samenwerking voort te zetten.”

Eva Lawrence, hoofd EMEA bij Figment, zegt het volgende over de samenwerking:

“We kijken ernaar uit om de staking-service van Bitvavo te blijven aanvullen met onze infrastructuur van institutionele kwaliteit. Bovendien werken nu zes maanden met het team en zijn enorm onder de indruk van hun snelheid en innovatie op het gebied van nieuwe netwerkaanbiedingen. We kijken ernaar uit om deze relatie verder te versterken en om staking naar Bitvavo’s gebruikers in heel Europa te brengen.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat houdt de samenwerking in?

Door de samenwerking kunnen er beloningen door klanten worden verdiend door te gaan staken op nieuwe netwerken. Staken houdt in principe in dat investeerders cryptocurrencies, waarvan het stakingproces wordt ondersteund, vastzetten in een bepaald contract, of simpelweg op een exchange en als beloning hiervoor periodiek worden uitbetaald. Zodoende is het van belang dat je in dit geval cryptocurrencies bezit op het platform van Bitvavo.

Verder kunnen klanten die Figment gebruiken op een veilige manier hun cryptocurrencies inzetten met behulp van slimme technologieën. Met speciale validator-nodes, waar Figment bezig is met het opzetten ervan, willen ze hoogwaardige netwerkprestatie en beveiliging bieden aan Bitvavo. Figment benadrukt dat het goede systemen heeft en dat het veilig is om bij hen te staken. Bovendien beschikt Figment over speciale certificaten die aantonen dat ze betrouwbaar zijn.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie