Roy van Krieken Roy van Krieken
25/12/2023 21:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2023 21:12

Nieuw hoofdstuk opent in het FTX faillissementsdrama

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange FTX verkoopt megabedrag voor schuldeisers

Foto: rafapress/Shutterstock

In de steeds veranderende wereld van cryptocurrencies, neemt het faillissement van de voormalige crypto exchange FTX een opmerkelijke wending met recente voorstellen rond de acquisitie van crypto bedrijf Embed. Deze ontwikkelingen werpen licht op de nasleep van de ineenstorting van FTX en de pogingen om verloren activa van alle getroffen gebruikers terug te winnen.

Schikking rond Embed

FTX US, de Amerikaanse tak van FTX, nam Embed over voor een aanzienlijk bedrag van $220 miljoen in juni 2022. Deze overname vond plaats met minimaal vooronderzoek, zo bleek achteraf. De nieuwste gerechtelijke documenten onthullen een voorgestelde schikking specifiek gericht op Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO en oprichter van FTX. Deze overeenkomst is van cruciaal belang voor de FTX-schuldeisers omdat het streeft naar een volledige terugwinning van de waarde van de overname.

De voorgestelde overeenkomst benadrukt de pogingen van FTX-schuldeisers om activa te recupereren in het belang van alle betrokken partijen. Door SBF afstand te laten doen van alle rechten en activa gerelateerd aan Embed, hopen de schuldeisers een significant deel van de investeringen terug te winnen. En aan schuldeisers is in deze zaak geen gebrek. Dit is slechts een aspect van het bredere herstelproces, aangezien FTX nog tal van juridische en financiële uitdagingen het hoofd moet bieden om de orde te herstellen na hun faillissement.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een voortdurende strijd in de crypto ruimte

Deze schikking in de FTX-zaak belicht de complexiteit en uitdagingen van het navigeren in de faillissementsprocedures, zeker in de nog soms onvolwassen crypto industrie. Het duidt op een voortdurende juridische strijd, maar ook op een weg naar mogelijke verlossing voor schuldeisers en betrokken partijen. Toen FTX failliet ging verloren duizenden crypto investeerders hun zuurverdiende geld, en uiteraard hopen zij dit zo snel mogelijk terug te zien. Een soepel einde van het hoofdstuk zou dus goed zijn eigenlijk de hele crypto industrie.

Terwijl de crypto gemeenschap toekijkt, blijven deze ontwikkelingen een essentiële rol spelen in de toekomstige vormgeving van het vertrouwen en de stabiliteit binnen de digitale valutamarkt. Vertrouwen dat door de teloorgang van FTX een flinke klap heeft gekregen. Het zal hard werken blijven om dit vertrouwen weer terug te winnen, maar de bovenstaande voorstellen over de overname van Embed zijn in ieder geval een stap in de goede richting.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie