Simon Bosch Simon Bosch
15/05/2024 17:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 15:50

Nieuwe CEO van biljoenengroep Vanguard is pro-crypto

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nieuwe CEO van biljoenengroep Vanguard is pro-crypto

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De Amerikaanse vermogensbeheerder Vanguard is de op één na grootste ter wereld, maar toch wil het niets weten van het aanbieden van cryptocurrencies. Concurrent BlackRock staat hier juist wel voor open, en dit lijkt het één en ander te hebben veranderd bij Vanguard. Het bedrijf heeft een nieuwe CEO benoemd, en die is afkomstig van BlackRock én is pro-crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vanguard krijgt nieuwe topman

In een persbericht schreef Vanguard op dinsdagavond dat het Salim Ramji heeft benoemd als Chief Executive Officer. Ramji zal het stokje vanaf 8 juli overnemen van Tim Buckley, en was voorheen het hoofd van iShares en BlackRocks aanbod van Exchange Traded Funds (ETF’s). Hij was hierdoor verantwoordelijk voor ‘een meerderheid’ van de activa van klanten.

Buckley gaat vanaf 8 juli met pensioen en zal zowel zijn positie als CEO als bestuursvoorzitter afstaan. De nieuwe bestuursvoorzitter zal Mark Loughridge zijn, die op dit moment ook al een directeur bij het bedrijf is.

Vanguard zegt bewust te zoeken naar een nieuwe leider van buiten het bedrijf. Ramji constateert dat hij Vanguard door de toekomst heen te willen loodsen zonder dat het bedrijf zijn kernwaarden los moet laten.

Advertentie

Anti-bitcoin houding van Vanguard

De industrie ziet Ramji als een ‘Bitcoin-vriendelijke topman’. Eén van ETF’s waar hij verantwoordelijk was, was nota bene IBIT. Deze spot-ETF voor bitcoin (BTC) heeft sneller dan welke ETF dan ook 10 miljard dollar onder beheer weten te krijgen.

Topman van The ETF Store Nate Geraci hoopt dat Ramji klanten laat investeren in beursproducten voor cryptocurrencies. Bloomberg-analist Eric Balchunas beaamt dit, want Ramji was erg betrokken bij het opzetten van IBIT.

Toegang krijgen tot crypto-beursfondsen was tot nu toe namelijk niet mogelijk via Vanguard, dat paste niet in de doelen van het bedrijf. Het ontving hierdoor veel kritiek van klanten, want het laat je namelijk wel handelen in beursgenoteerde aandelen van bitcoin miners. Nu er een Bitcoiner aan het roer staat van Vanguard, hoopt de industrie dat dit verandert.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie