Timo Bult Timo Bult
25/04/2021 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 11:23

Nog een Turkse bitcoin (BTC) exchange plotseling uit de lucht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Nog een Turkse bitcoin (BTC) exchange plotseling uit de lucht

Weer een Turske cryptocurrency exchange heeft plotseling zijn deuren gesloten. Dit keer gaat het om Vebitcoin, een van de grotere exchanges in het land. De politie heeft inmiddels vier werknemers van exchange opgepakt.

Op de website van de exchange kan niet meer gehandeld worden in crypto. In plaats daarvan is enkel een bericht te lezen waarin het platform bekendmaakt in een lastige financiële situatie te zitten:

“Door de recente ontwikkelingen in de crypto-industrie zijn de transacties op ons platform veel intenser geworden dan verwacht. We willen met spijt aankondigen dat dit ons in een zeer moeilijke financiële situatie heeft gebracht. We hebben besloten onze activiteiten te staken om aan alle voorschriften en claims te voldoen. Wij zullen u zo spoedig mogelijk informeren.”

Het is niet meteen duidelijk wat er met “de recente ontwikkelingen in de crypto-industrie” wordt bedoeld. Waarschijnlijk heeft het te maken met de recente aankondiging dat de Turkse overheid betalingen met crypto zal gaan verbieden.

Onlangs werd echter duidelijk dat er in ieder geval geen totaalverbod komt op crypto in het land. Wel zal de wet- en regelgeving voor de crypto-sector aangescherpt worden, waaronder dus het verbod op betalingen met crypto.

Dit maakt het nieuws omtrent Vebitcoin merkwaardig. Gisteren werden dan ook vier personen gearresteerd. Mehmet Nadir Yağcı, de openbaar aanklager in Muğla, Turkije, zei hier gisteren het volgende over:

“Naar aanleiding van de huiszoekings- en inbeslagnames die op het hoofdkantoor van het bedrijf en op sommige adressen werden uitgevoerd, werden vier personen, die bedrijfsleiders en werknemers zijn, aangehouden. Het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de afdeling Cybercriminaliteit van de politie van Muğla wordt uitgevoerd op een veelzijdige en nauwkeurige manier.”

Vebitcoin is niet de eerste Turkse exchange die deze week in het nieuws kwam. Een andere exchange, Thodex, kwam in het nieuws nadat het platform plotseling offline ging. Men denkt dat het hier om een exit scam gaat. Ook in deze zaak zijn inmiddels mensen opgepakt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie