Roy van Krieken Roy van Krieken
07/03/2023 06:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:50

Onderzoek: Binance heeft strategie ontwikkeld om regels te omzeilen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Onderzoek: Binance heeft strategie ontwikkeld om regels te omzeilen

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Een nieuwe week, en ook weer een nieuw rapport dat Binance in de verlegenheid brengt. Een onderzoek van de Wall Street Journal (WSJ) windt er geen doekjes om en stelt dat Binance heel bewust een strategie heeft ontwikkeld waarmee zij onder de radar van toezichthouders zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen blijven.

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Wederom slecht nieuws voor Binance

Binance werd opgericht in 2017 en groeide al snel uit tot de grootste crypto exchange ter wereld. In 2019 kwam er dan ook een uitbreiding naar de Amerikaanse markt. Destijds gingen de Amerikaanse autoriteiten echter achter exchanges zonder registratie aan, waarvan Binance ook onderdeel was. 

Volgens het rapport van de WSJ was de exchange doodsbang voor eventuele rechtszaken in de Verenigde Staten. Om die reden had het bedrijf een verfijnde strategie bedacht om een aanval van de Amerikaanse autoriteiten onschadelijk te maken. Dat stelt de WSJ aan de hand van verkregen e-mails, documenten en zelfs interviews met voormalig werknemers van Binance.

Dit was volgens de WSJ ook de reden dat Binance.US werd opgezet. Vandaag de dag is dit nog altijd de Amerikaanse tak van Binance, die naar eigen zeggen volledig onafhankelijk is van Binance.

Dit blijkt volgens de WSJ echter niet helemaal de waarheid te zijn. Binance.US werd enkel opgezet om de schijn hoog te houden dat de Amerikaanse tak van Binance inderdaad niets met het moederbedrijf te maken had in de bedrijfsvoering, maar in de praktijk was dit volgens de WSJ zeer zeker niet het geval.

Binance.US en Binance

Het rapport stelt dat Binance.US en Binance onlosmakelijk met elkaar verbonden waren. Niet alleen werden werknemers zonder pardon heen en weer geschoven en zijn de financiën tot dezelfde entiteiten te herleiden, zelfs de software waar het handelsplatform op draait is vrijwel exact hetzelfde.

Binance liet in een reactie aan de WSJ weten dat het er vandaag anders aan toe gaat. Wel wordt er toegegeven dat er voorheen wellicht hier en daar niet helemaal netjes is gehandeld door Binance:

“We erkennen dat we in die beginjaren niet over adequate compliance en controles beschikten. We zijn nu een heel ander bedrijf als het gaat om naleving.”

Uiteraard gaat het hier nog slechts om een onderzoeksrapport van een krant, maar in het geval dat de bevindingen ook door Amerikaanse autoriteiten worden onderstreept zou dit wel eens slecht nieuws voor Binance kunnen betekenen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie