Roy van Krieken Roy van Krieken
07/03/2023 06:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:50

Onderzoek: Binance heeft strategie ontwikkeld om regels te omzeilen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Onderzoek: Binance heeft strategie ontwikkeld om regels te omzeilen

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Een nieuwe week, en ook weer een nieuw rapport dat Binance in de verlegenheid brengt. Een onderzoek van de Wall Street Journal (WSJ) windt er geen doekjes om en stelt dat Binance heel bewust een strategie heeft ontwikkeld waarmee zij onder de radar van toezichthouders zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen blijven.

Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen

Wederom slecht nieuws voor Binance

Binance werd opgericht in 2017 en groeide al snel uit tot de grootste crypto exchange ter wereld. In 2019 kwam er dan ook een uitbreiding naar de Amerikaanse markt. Destijds gingen de Amerikaanse autoriteiten echter achter exchanges zonder registratie aan, waarvan Binance ook onderdeel was. 

Volgens het rapport van de WSJ was de exchange doodsbang voor eventuele rechtszaken in de Verenigde Staten. Om die reden had het bedrijf een verfijnde strategie bedacht om een aanval van de Amerikaanse autoriteiten onschadelijk te maken. Dat stelt de WSJ aan de hand van verkregen e-mails, documenten en zelfs interviews met voormalig werknemers van Binance.

Dit was volgens de WSJ ook de reden dat Binance.US werd opgezet. Vandaag de dag is dit nog altijd de Amerikaanse tak van Binance, die naar eigen zeggen volledig onafhankelijk is van Binance.

Dit blijkt volgens de WSJ echter niet helemaal de waarheid te zijn. Binance.US werd enkel opgezet om de schijn hoog te houden dat de Amerikaanse tak van Binance inderdaad niets met het moederbedrijf te maken had in de bedrijfsvoering, maar in de praktijk was dit volgens de WSJ zeer zeker niet het geval.

Binance.US en Binance

Het rapport stelt dat Binance.US en Binance onlosmakelijk met elkaar verbonden waren. Niet alleen werden werknemers zonder pardon heen en weer geschoven en zijn de financiën tot dezelfde entiteiten te herleiden, zelfs de software waar het handelsplatform op draait is vrijwel exact hetzelfde.

Binance liet in een reactie aan de WSJ weten dat het er vandaag anders aan toe gaat. Wel wordt er toegegeven dat er voorheen wellicht hier en daar niet helemaal netjes is gehandeld door Binance:

“We erkennen dat we in die beginjaren niet over adequate compliance en controles beschikten. We zijn nu een heel ander bedrijf als het gaat om naleving.”

Uiteraard gaat het hier nog slechts om een onderzoeksrapport van een krant, maar in het geval dat de bevindingen ook door Amerikaanse autoriteiten worden onderstreept zou dit wel eens slecht nieuws voor Binance kunnen betekenen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie