Ivo Melchers Ivo Melchers
07/02/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2023 20:00

Op dit Twitter alternatief kun je bitcoin verdienen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Los fondos de BTC y criptos ven máximos de entradas desde Julio 2022

Foto: icemanphotos/Shutterstock

Vorige week kon je in het crypto nieuws lezen dat een decentraal alternatief voor sociale mediagigant Twitter online kwam. De app van het moedernetwerk Nostr werd namelijk officieel gelanceerd in de Apple App store en de Google Play Store. Op Apple heet de app ‘Damus’ en op Android heet de app ‘Amethyst’.

Inmiddels heeft de Apple variant bekend gemaakt dat er een nieuwe functie aan zit te komen waarmee gebruikers satoshis – de kleinste fractie van Bitcoin (BTC) – kunnen verdienen op basis van betrokkenheid op het platform.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF’s blijven bloeden, VS klaagt Apple aan & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Moedernetwerk Nostr

Naast Damus en Amethyst is Nostr ook de thuisbasis van het decentrale Telegram-alternatief Anigma, het decentrale schaakspel Jester en meer. Nostr is een open protocol dat iedereen kan gebruiken en waarop iedereen kan bouwen. Nostr staat voor ‘Notes and Other Stuff Transmitted by Relays’, een gedecentraliseerd netwerk waarin berichten worden versleuteld met end-to-end encryptie. Er zijn geen servers binnen het netwerk, in plaats daarvan gebruikt het protocol gedecentraliseerde relays (knooppunten) om berichten te verspreiden. Dit maakt het tevens weerbaar tegen censuur.

Net als Bitcoin gebruikt Nostr private keys en public keys. De public key fungeert als een gebruikersnaam waarmee je geïdentificeerd wordt en de private key wordt gebruikt om de geposte inhoud te ondertekenen.

Voormalig Twitter CEO Jack Dorsey had zijn steun uitgesproken voor Nostr door geld te verstrekken aan de ontwikkelaars van het project. Op 16 december zei hij namelijk dat hij 14 BTC had gedoneerd, wat tegen de bitcoin koers van dat moment een waarde had van ongeveer $250.000, om de ontwikkeling van het gedecentraliseerde sociale netwerk te ondersteunen.

Advertentie

BTC verdienen op decentrale Twitter

Damus zei in de aankondiging dat gebruikers ‘’binnenkort’’ bitcoin kunnen verdienen door posts te plaatsen op het decentrale alternatief voor Twitter. Het team gaf echter geen details vrij over de nieuwe functie en er werd ook nog geen concrete datum bekendgemaakt.

Verschillende leden van de community spraken hun enthousiasme uit over de nieuwe bitcoin-gerelateerde functie. Sommigen gingen zelfs zo ver dat ze Nostr omschrijven als ‘’de toekomst van het generen van inkomsten’’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie