Ivo Melchers Ivo Melchers
11/11/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2022 16:15

Oprichter Kraken: ‘’FTX crisis is een cadeautje voor BTC-haters’’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Jesse Powell, de oprichter en voormalig CEO van beursplatform Kraken, heeft in een reeks tweets zijn mening geuit over de gehele dramasituatie rondom FTX. Hij maakt duidelijk dat het omvallen van FTX een ‘’enorme terugval’’ is voor de crypto-industrie.

‘’De schade hier is enorm. Een beursimplosie van deze omvang is een geschenk aan bitcoin (BTC) haters over de hele wereld. Het is het excuus waar ze op zaten te wachten om de aanval te rechtvaardigen die ze in hun achterzak hadden.’’

Hij geeft aan dat de industrie jaren nodig gaat hebben om dit ongedaan te maken. Ook refereert hij naar FTX en zijn CEO, Sam Bankman-Fried (SBF), als ‘’clowns’’ en ‘’oplichters’ en hij wijt de problemen van de cryptocurrency exchange aan ‘’roekeloosheid, hebzucht, egoïsme, zelfoverschatting en het gedrag van sociopatten.’’

Powell richtte zijn betoog ook nog op de durfkapitalisten die volgens hem zonder nadenken in allerlei projecten zijn gestapt. De retail-investeerders zijn hier de dupe van geweest en hij geeft aan dat je altijd kritisch moet blijven en niet zomaar een hoge waardering moet associëren met een goed bedrijf.

Powell noemt ook nog enkele ‘red flags’, oftewel waarschuwingstekens, die hij zag m.b.t FTX:

‘’Doen alsof je alles weet, terwijl je 8 jaar te laat bent op komen dagen, geld investeren in de politiek, grote ego-aankopen, jezelf maar al te graag profileren in de media en als laatste de FTT token.’’

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Domino-effect crypto bedrijven

Powell voorspelde tevens dat het effect van FTX op andere crypto bedrijven vergelijkbaar zal zijn als het effect van de ondergang van Terra (LUNA) op o.a. Three Arrows Capital, Celsius en Voyager. Al deze crypto-gerelateerde bedrijven zijn omgevallen door het zogenoemde domino-effect en Terra was de aanstichter. Ditmaal zal FTX, volgens de oprichter van Kraken, ook meerdere bedrijven onderuit halen.

Crypto-leenplatform BlockFi

De eerste verschijnselen van het domino-effect zijn al zichtbaar met de problemen bij crypto-leenplatform BlockFi. BlockFi maakte namelijk bekend dat het de opnames ‘’tijdelijk’’ moet pauzeren. Het gebrek aan duidelijkheid omtrent de situatie rondom FTX werd als reden gegeven om de opnames van klanten tijdelijk te bevriezen. Het crypto-leenplatform kwam na de ondergang van Terra ook al in de problemen, maar destijds kon het platform overleven door een lening van de Amerikaanse tak van FTX (FTX US).

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie