Erik Juffermans Erik Juffermans
29/12/2023 16:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2023 13:08

Populaire crypto exchange verwijdert privacy coins, koersen dalen

Zcash-ZEC Monero-XMR Dash-DASH Horizen-ZEN more-coins-icon
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Popular crypto exchange borra las privacy coins, los precios caen

Foto: Stanslavs/Shutterstock

Op vrijdag maakte de crypto beurs OKX bekend meerdere ‘privacy tokens’ van het handelsplatform te verwijderen. Privacy tokens zijn cryptomunten anonimiteit waarborgen. Als gevolg van de keuze van OKX daalde meerdere privacy tokens flink in waarde.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

OKX verwijdert privacy crypto

OKX heeft bekendgemaakt dat de handel in monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC) en horizen (ZEN) per 5 januari zal worden stopgezet. De keuze is gemaakt op basis van “feedback van gebruikers” en “richtlijnen van OKX ”. OKX meldt het volgende via een bericht op diens website.

“Op basis van de feedback van gebruikers en de ‘OKX delisting/hiding guideline’ zullen we verscheidene handelsparen delisten die niet aan onze criteria voldoen.”

Privacy coins verbergen de stroom van transacties op hun netwerk. Hierdoor wordt de anonimiteit van gebruikers verborgen. De netwerken maken het erg lastig om te zien wie of wat er achter een bepaalde transactie zit.

Privacy coins zijn dus erg populair bij partijen die liever niet te veel informatie willen vrijgeven, denk aan onder andere criminele organisaties. Vanwege deze reden zijn privacy coins niet bepaald geliefd bij wetgevers.

Ondanks dat de crypto exchange dit niet expliciet benoemt, is dit hoogstwaarschijnlijk de reden dat OKX besluit de tokens van het platform te halen.

Monero, dash en meer dalen in waarde

XMR, DASH, ZEC en ZEN zagen allen een flinke dip als gevolg van de aankondiging. Naast de vier privacy coins worden er nog negen andere coins gedelist. Wat de exacte reden is voor de delisting van deze munten wordt ook niet expliciet uitgelegd. 

OKX is overigens niet de eerste exchange die privacy coins delist. In september 2022 deed Huobi dit ook al. En eerder dit jaar kondigde ook Binance aan om privacy tokens in Europa te delisten. Na kritiek vanuit de crypto gemeenschap werd deze keuze van Binance in juni echter teruggedraaid.

OKX is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde crypto beurs. De beurs verwerkt dagelijks een volume van minimaal $3 miljard. Daarmee moet OKX op basis van volume enkel Binance voor zich laten.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie