Erik Juffermans Erik Juffermans
29/12/2023 16:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2023 13:08

Populaire crypto exchange verwijdert privacy coins, koersen dalen

more-coins-icon
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Popular crypto exchange borra las privacy coins, los precios caen

Foto: Stanslavs/Shutterstock

Op vrijdag maakte de crypto beurs OKX bekend meerdere ‘privacy tokens’ van het handelsplatform te verwijderen. Privacy tokens zijn cryptomunten anonimiteit waarborgen. Als gevolg van de keuze van OKX daalde meerdere privacy tokens flink in waarde.

Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

OKX verwijdert privacy crypto

OKX heeft bekendgemaakt dat de handel in monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC) en horizen (ZEN) per 5 januari zal worden stopgezet. De keuze is gemaakt op basis van “feedback van gebruikers” en “richtlijnen van OKX ”. OKX meldt het volgende via een bericht op diens website.

“Op basis van de feedback van gebruikers en de ‘OKX delisting/hiding guideline’ zullen we verscheidene handelsparen delisten die niet aan onze criteria voldoen.”

Privacy coins verbergen de stroom van transacties op hun netwerk. Hierdoor wordt de anonimiteit van gebruikers verborgen. De netwerken maken het erg lastig om te zien wie of wat er achter een bepaalde transactie zit.

Privacy coins zijn dus erg populair bij partijen die liever niet te veel informatie willen vrijgeven, denk aan onder andere criminele organisaties. Vanwege deze reden zijn privacy coins niet bepaald geliefd bij wetgevers.

Ondanks dat de crypto exchange dit niet expliciet benoemt, is dit hoogstwaarschijnlijk de reden dat OKX besluit de tokens van het platform te halen.

Monero, dash en meer dalen in waarde

XMR, DASH, ZEC en ZEN zagen allen een flinke dip als gevolg van de aankondiging. Naast de vier privacy coins worden er nog negen andere coins gedelist. Wat de exacte reden is voor de delisting van deze munten wordt ook niet expliciet uitgelegd. 

OKX is overigens niet de eerste exchange die privacy coins delist. In september 2022 deed Huobi dit ook al. En eerder dit jaar kondigde ook Binance aan om privacy tokens in Europa te delisten. Na kritiek vanuit de crypto gemeenschap werd deze keuze van Binance in juni echter teruggedraaid.

OKX is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde crypto beurs. De beurs verwerkt dagelijks een volume van minimaal $3 miljard. Daarmee moet OKX op basis van volume enkel Binance voor zich laten.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie