Timo Bult Timo Bult
17/05/2019 06:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2019 06:19

Rechter versoepelt rechterlijk bevel Bitfinex en Tether

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
rechter_versoepelt_rechterlijk_bevel_bitfinex_en_tether

Een rechter uit New York heeft cryptocurrency-exchange Bitinex en stablecoin Tether bevolen documenten te overhandigen over een lening die de stablecoin aan Bitfinex zou hebben gegeven. Echter versoepelt het eerder uitgegeven rechterlijk bevel. Daardoor mag tether zijn reserves weer investeren nadat deze tijdens het onderzoek nog werden bevroren.
Eind april kwam naar buiten dat Bitfinex een deel van de reserves van Tether zou hebben gebruikt om een gat in zijn begroting te kunnen vullen. Dit gat ontstond nadat ruim $850 miljoen vast kwam te zitten bij Crypto Capital, een betalingsverwerker. Tether gaf Bitfinex hiervoor een lening zodat de exchange door kon gaan met opereren.
De procureur-generaal van New York stelde hierop een onderzoek in. Bitfinex en tether kregen uiteindelijk een rechterlijk bevel om documenten te overhandigen, maar ook de tegoeden van de twee werden bevroren. Dit betekende dat Tether zijn reserves niet meer kon investeren. Rechter Joel Cohen versoepelt dit bevel nu:

De rechtbank is van oordeel dat het voorlopige bevel moet worden toegesneden op de legitieme wetshandhavingsbezwaren van OAG, zonder de legitieme bedrijfsactiviteiten van de respondenten onnodig te verstoren,

In het bevel van de rechter staat dat Tether en zijn medewerkers geen lening meer aan Bitfinex mogen geven. Daarnaast mogen Bitfinex en Tether de documenten die zijn aangevraagd door de procureur-generaal niet aanpassen. Deze maatregelen gelden voor 90 dagen, echter mag de procureur-generaal van de staat New York de periode verlengen.
Tether mag zijn reserves daarnaast weer investeren, waardoor het zijn operaties grotendeels kan voortzetten. Bitfinex zegt in een reactie blij te zijn met de beslissing van de rechter:

Wij zijn van mening dat het besluit van de rechtbank vandaag geen twijfel laat bestaan dat zowel Tether als Bitfinex het recht hebben om hun bedrijf normaal te runnen, zelfs tijdens de korte periode waarin dit nu verengde voorlopige bevel van kracht is.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie