Gijs Ooijen Gijs Ooijen
16/03/2023 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2023 15:04

Recordvolume bij decentrale exchanges na USDC depeg

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Recordvolume bij decentrale exchanges na USDC depeg

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De afgelopen dagen is er opnieuw opschudding geweest in de wereld van crypto. Gedecentraliseerde crypto exchanges hebben een recordhoogte bereikt in het dagelijkse handelsvolume, mede als gevolg van een depeg van de op één na grootste stablecoin. In dit artikel zullen we meer inzicht geven in deze gebeurtenissen en wat dit betekent voor de crypto industrie.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Record handelsvolume op decentralized exchanges na depeg USDC

Op zaterdag 13 maart 2023 hebben decentralized exchanges een nieuwe mijlpaal bereikt, met een record dagelijks handelsvolume van $25 miljard, volgens gegevens van DefiLlama. Dit overtreft het vorige hoogtepunt dat in mei 2021 werd bereikt, toen de waarde van Bitcoin (BTC) ongeveer $65.000 bedroeg en Ether (ETH) $4.400 waard was.

De recente depeg van de op één na grootste stablecoin, USD Coin (USDC), leidde tot een golf van paniek op de markt, wat leidde tot een explosie in handelsactiviteit. De meerderheid van deze handel vond plaats op de decentralized exchange Uniswap, met een wekelijks volume van $31,7 miljard.

Circle, het bedrijf dat USDC uitgeeft, heeft echter geruststellend nieuws gebracht door te bevestigen dat elke USDC munt nog steeds wordt gedekt door één Amerikaanse dollar, ondanks dat het bedrijf blootstelling heeft aan de probleemgevallen Silicon Valley Bank ter waarde van $3 miljard. De CEO gaf gister echter aan dat het bedrijf inmiddels weer toegang heeft tot deze funds.

Advertentie

Toename handelsvolume in de DeFi sector

Het gedecentraliseerde karakter van de cryptosector heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de devaluatie van USDC geen invloed had op de gehele industrie. Het handelsvolume in de DeFi sector is in de nasleep van de depeg zelfs toegenomen met een wekelijkse stijging van 255%, aldus DefiLlama.

Opmerkelijk is dat de traders in de USDC nog steeds vertrouwen hebben in de stablecoin, aangezien er een sterke toename van on-chain leveraged posities is geweest, waarbij $70 miljoen op het spel staat als de stablecoin opnieuw haar waarde zou verliezen. Dit laat zien dat de crypto-industrie nog steeds vertrouwen heeft in de USDC, ondanks de recente problemen.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie