Simon Bosch Simon Bosch
29/04/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2023 11:00

Robinhood laat je nu crypto naar je eigen wallets verplaatsen

Nieuws
Esta bolsa excluye Cardano, Polygon y Solana por alegaciones legales

Foto: Ink Drop / Shutterstock.com

De afgelopen jaren zijn bedrijven die je in cryptocurrencies laten handelen als paddenstoelen uit de grond gesprongen. Robinhood is sindsdien één van de meest populaire platformen, zeker in de Verenigde Staten. Nu kun je ook je eigen wallets koppelen en gemakkelijk decentrale apps (dApps) gebruiken met je Robinhood-account.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ondersteuning voor wallets op Robinhood

De Amerikaanse broker heeft in een persbericht Robinhood Connect onthuld. Dit is een on-ramp naar Web 3.0-platformen via Robinhood. Je kunt al gemakkelijk geld overmaken vanaf reguleerde banken naar Robinhood, en in crypto investeren kon ook al. Nu stelt Robinhood je ook in staat om decentrale apps (dApps) te gebruiken en om je tokens naar je eigen self-custody-wallets te verplaatsen.

Robinhood Crypto-directeur Johann Kerbrat verklaarde in de aankondiging dat de broker nog steeds overtuigd is van het nut van Web 3.0, maar dat er nog steeds grote obstakels zijn op de weg naar grootschalige adoptie.

Voor de functionaliteit rondom decentrale apps biedt het ontwikkelaars nieuwe integratiemogelijkheden. Dit houdt in dat je als dApp-ontwikkelaar gebruikers de app kunt laten gebruiken via hun Robinhood-wallet, zonder dat ze de Robinhood-app of -website hoeven te openen. MyDoge, Giddy en Slingshot hebben al ondersteuning toegevoegd, maar Exodus en Phantom werken ook al aan een integratie.

Daarnaast heeft de crypto-kant van het platform een aantal veranderingen omtrent de gebruikerservaring ondergaan. Zo kun je nu beter vinden hoe je op Robinhood in crypto kunt investeren door de toevoeging van de Home-tab en worden stop- en stop limitorders vanaf nu ondersteund. Ook biedt het nu ‘geavanceerde’ grafieken voor crypto-handelaren, waardoor bijvoorbeeld technische analyses een mogelijkheid zijn zonder dat je daar een ander platform voor nodig hebt.

Advertentie

Nog niet in Nederland beschikbaar

De Amerikaanse broker zegt op dit moment zo’n 23 miljoen klanten te hebben. Helaas is Robinhood op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland en België, omdat de broker gebruikmaakt van payment for orderflow. Volgens sommige Europese wetgevers gaat dat tegen de Europese regels voor brokers in, omdat het institutionele investeerders te veel inzicht in de markt zou geven.

Vooralsnog blijft het bij de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië, maar daar kan in de nabije toekomst natuurlijk verandering in komen. Ook is het goed mogelijk dat andere brokers die in de EU wel beschikbaar zijn iets vergelijkbaars van plan zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie