Russische crypto-exchange start dubieuze marketingtruc

De Russische cryptocurrencyexchange Yobit kondigde woensdag 10 oktober op Twitter een merkwaardige “random coin pump” aan, waardoor veel gebruikers zich afvroegen of de website of het Twitter-account van de exchange gehackt was of dat Yobit daadwerkelijk een pump-and-dump aan het promoten was.

Pump-and-dump is een soort fraude waarbij de prijs van een aandeel, of in dit geval een cryptocurrency, kunstmatig verhoogd wordt door middel van misleidende of valse aanbevelingen. “We zullen elke 1-2 minuten tien keer een willekeurige coin kopen voor 1 BTC” tweette Yobit:

Advertentie

Het is echter niet erg aannemelijk dat Yobit, dat vaker van verdachte praktijken beschuldigd is en waarbij meerdere gebruikers problemen ondervonden om fondsen uit hun wallet op te nemen, daadwerkelijk willekeurig 1 Bitcoin (BTC) zal geven aan een gebruiker voor een willekeurige token. Het is logischer dat de exchange deze marketingtruc probeert te gebruiken om de handelsactiviteit op het platform te vergroten, en gek genoeg lijkt dit nog te werken ook: op de rangschikking van CoinMarketCap steeg Yobit van de 50ste naar de 45ste plaats van de grootste crypto-exchanges op basis van dagelijks handelsvolume (van $17 miljoen tot meer dan $28 miljoen).

Veel Twitteraars vroegen zich meteen af of het account van Yobit gehackt was omdat een dergelijke tweet in meerdere opzichten riekt naar fraude. Andere Twitter-gebruikers tagde ook officiële regelgevende instanties zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) in hun comment, zich al dan niet ervan bewust dat de SEC weinig uit kan halen naar een Russische exchange.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€8.221,64 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.119,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.151,95 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€8.178,22 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€8.188,58 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€8.203,65 Kopen
Laatste nieuws