Rico Engelbarts
11/10/2018 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2018 20:02

Russische crypto-exchange start dubieuze marketingtruc

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

De Russische cryptocurrencyexchange Yobit kondigde woensdag 10 oktober op Twitter een merkwaardige “random coin pump” aan, waardoor veel gebruikers zich afvroegen of de website of het Twitter-account van de exchange gehackt was of dat Yobit daadwerkelijk een pump-and-dump aan het promoten was.
Pump-and-dump is een soort fraude waarbij de prijs van een aandeel, of in dit geval een cryptocurrency, kunstmatig verhoogd wordt door middel van misleidende of valse aanbevelingen. “We zullen elke 1-2 minuten tien keer een willekeurige coin kopen voor 1 BTC” tweette Yobit:


Het is echter niet erg aannemelijk dat Yobit, dat vaker van verdachte praktijken beschuldigd is en waarbij meerdere gebruikers problemen ondervonden om fondsen uit hun wallet op te nemen, daadwerkelijk willekeurig 1 Bitcoin (BTC) zal geven aan een gebruiker voor een willekeurige token. Het is logischer dat de exchange deze marketingtruc probeert te gebruiken om de handelsactiviteit op het platform te vergroten, en gek genoeg lijkt dit nog te werken ook: op de rangschikking van CoinMarketCap steeg Yobit van de 50ste naar de 45ste plaats van de grootste crypto-exchanges op basis van dagelijks handelsvolume (van $17 miljoen tot meer dan $28 miljoen).
Veel Twitteraars vroegen zich meteen af of het account van Yobit gehackt was omdat een dergelijke tweet in meerdere opzichten riekt naar fraude. Andere Twitter-gebruikers tagde ook officiële regelgevende instanties zoals de Securities and Exchange Commission (SEC) in hun comment, zich al dan niet ervan bewust dat de SEC weinig uit kan halen naar een Russische exchange.
https://twitter.com/SnarkCentralCo/status/1050175768888823810

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie