Thom Derks Thom Derks
28/12/2022 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2022 19:10

Schrijver van The Big Short werkt al maanden aan film over FTX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Aparece la primera foto del

Foto: Morocko/Shutterstock

Het schijnt dat Michael Lewis, de schrijver van The Big Short, een aantal ontmoetingen met Sam Bankman-Fried achter de rug heeft voor een mogelijke film over FTX. Binnen de crypto-gemeenschap is men niet heel blij met die ontmoeting. Mensen noemen het absurd dat Lewis een film wil maken en roepen dat hij ook onderzocht moet worden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het FTX narratief controleren

Het bijzondere is dat Michael Lewis al een paar maanden achter Sam Bankman-Fried aanliep voor zijn verhaal. Volgens bitcoiner Nick Carter is dat reden genoeg om de schrijver zelf ook eens onder de loep te nemen. Hoe kan het immers dat hij in al die maanden niets gezien heeft? Het komt voor hem uiteraard ook wel goed uit dat hij hier nu een film over kan produceren.

Verder is een film natuurlijk de ultieme manier om het narratief te controleren. Het is goed mogelijk dat Bankman-Fried als een sympathieke gast wordt neergezet, terwijl hij in werkelijkheid een enorme geldwolf is. Anders doe je dit soort dingen niet.

Goldbug Peter Schiff is van mening dat Bankman-Fried helemaal geen goede bron is voor de film. Als Lewis zich op Bankman-Fried baseert, dan wordt het een “fictiewerk” zo laat Schiff weten. Het is volgens Schiff belangrijk om betrouwbare bronnen bij elkaar te zoeken om deze film te maken.

Advertentie

Nieuwe Wolf of Wall Street

Sommige leden van de gemeenschap vergelijken de potentiële film al met bestaande films. Een lid van de gemeenschap zegt dat de film een soort Wolf of Wall Street 2.0 kan worden.

Een ander lid van de gemeenschap ziet de film als een kans voor Bankman-Fried om de gebruikers van FTX enigszins terug te betalen. In theorie is het mogelijk om de winsten van de film aan te wenden om gebruikers terug te betalen. Dat er iets van een film of serie over dit verhaal komt lijkt in ieder geval een zekerheidje.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie