Startup werkt samen met Samourai Wallet aan app om Bitcoin te verhandelen zonder internet

GoTenna, een gedecentraliseerde startup, heeft samengewerkt met Samourai Wallet, een Bitcoin-wallet gericht op privacy en beveiliging, aan een app waarmee gebruikers Bitcoin kunnen verhandelen wanneer ze niet verbonden zijn met internet.

De TxTenna-app is een poging om het Bitcoin-netwerk verder te decentraliseren, schrijft Richard Myers, een gedecentraliseerde applicatie-engineer bij goTenna en mede-oprichter van Bybit AB, op inthemesh.com. Met het goTenna-apparaat kunnen gebruikers lid worden van een mesh netwerk  en informatie verzenden zonder dat een internetverbinding nodig is.

Hoe het werkt

Met de goTenna-app maakt de gebruiker een Bitcoin-transactie op de app terwijl hij offline is. De app verzendt de transactie naar de Txtenna-app en levert deze aan mesh nodes. De transactie wordt vervolgens doorgestuurd naar andere goTenna-apparaten en bereikt uiteindelijk een node die met internet verbonden is en waarom ook TxTenna wordt uitgevoerd, wat het weer doorgeeft aan het Bitcoin-netwerk.

Volgens goTenna geven simulaties aan dat minder dan twee willekeurige nodes in een gebied van 7 vierkante kilometer een toereikend goTenna netwerk kunnen bieden.

Het project biedt een alternatieve communicatielaag die volgens goTenna een veerkrachtiger Bitcoin-netwerk zal bieden.

Voortbouwen op Blockstream project

goTenna heeft zijn apparaat geïntegreerd met het MuleTools-project van Samourai Wallet; een open source-project dat werd beïnvloed door het satelliet initiatief van Blockstream om satellieten te gebruiken om Bitcoin-netwerk-transacties te ondersteunen, een poging om alternatieve transactiesystemen te supporten. Myers merkte op dat de decentralisatie-maatregel van Blockstream de verificatie van transacties ten goede komt, maar het wel nog nodig is om transacties naar het Bitcoin-netwerk te verplaatsen.

Het Bitcoin-netwerk is momenteel afhankelijk van ISP’s die grotendeels worden gerund door grote bedrijven die vaak commerciële belangstelling hebben voor netneutraliteit, beweerde Myers. In 2007/2008 bijvoorbeeld, ondermijnde ComCast verkeer voor BitTorrent, een netwerk voor het downloaden en delen van bestanden.

Op zoek naar een meer veerkrachtige Blockchain

Mocht een overheid Bitcoin verbieden, dan zou die overheid ISP’s kunnen inschakelen om lokale netwerk nodes te blokkeren, merkte Myers op.

Er zijn al voorbeelden geregistreerd van private advocatenkantoren die vermeende auteursrechtinbreuken veronderstelden en die BitTorrent-gebruikers identificeerden op basis van door de ISP verstrekte informatie.

Volgens JW Weatherman in zijn “Bitcoin Threat Model” kan een Bitcoin-node misleid worden door te denken dat een transactie niet is bevestigd, merkte Myers op.

Het feit dat dergelijke ISP’s gecentraliseerd, maakt ze ook vatbaar voor rampen, zei Myers. De communicatielaag zelf moet veerkrachtiger zijn.

Elaine Ou en Nick Szabo stelden voor om kortegolfradio te gebruiken voor transacties, een project dat zich nog in een proef stadium bevindt.

Minder frequente kanalen zoals particuliere microgolf-verbindingen, amateur radio repeaters, pager-netwerken en satellieten kunnen ook een dergelijke veerkracht bieden, merkte Myers op.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€29.815,20 Kopen
1
Bitvavo
€29.282,00 Kopen
2
Litebit
€29.519,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
€29.550,20 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...

Cryptocurrency exchange Kraken verwijdert ripple (XRP)

Weer een tegenslag voor ripple (XRP). De grote cryptocurrency exchange Kraken heeft namelijk besloten om de altcoin van zijn platform te verwijderen voor Amerikaanse...

Timo’s take: Bitcoin (BTC) raket krijgt nieuwe brandstof van Joe Biden

De bitcoin (BTC) koers is gedurende de pandemie tot ongekende hoogtes gestegen. De stijging gaat gepaard met een versnellende adoptie van institutionele investeerders die...

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...