Rico Engelbarts
21/05/2018 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2018 15:30

Startup werkt samen met Samourai Wallet aan app om Bitcoin te verhandelen zonder internet

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
startup_gotenna_werkt_met_samourai_wallet_aan_offline_verhandelen_bitcoin

GoTenna, een gedecentraliseerde startup, heeft samengewerkt met Samourai Wallet, een Bitcoin-wallet gericht op privacy en beveiliging, aan een app waarmee gebruikers Bitcoin kunnen verhandelen wanneer ze niet verbonden zijn met internet.
De TxTenna-app is een poging om het Bitcoin-netwerk verder te decentraliseren, schrijft Richard Myers, een gedecentraliseerde applicatie-engineer bij goTenna en mede-oprichter van Bybit AB, op inthemesh.com. Met het goTenna-apparaat kunnen gebruikers lid worden van een mesh netwerk  en informatie verzenden zonder dat een internetverbinding nodig is.
Hoe het werkt
Met de goTenna-app maakt de gebruiker een Bitcoin-transactie op de app terwijl hij offline is. De app verzendt de transactie naar de Txtenna-app en levert deze aan mesh nodes. De transactie wordt vervolgens doorgestuurd naar andere goTenna-apparaten en bereikt uiteindelijk een node die met internet verbonden is en waarom ook TxTenna wordt uitgevoerd, wat het weer doorgeeft aan het Bitcoin-netwerk.
Volgens goTenna geven simulaties aan dat minder dan twee willekeurige nodes in een gebied van 7 vierkante kilometer een toereikend goTenna netwerk kunnen bieden.
Het project biedt een alternatieve communicatielaag die volgens goTenna een veerkrachtiger Bitcoin-netwerk zal bieden.
Voortbouwen op Blockstream project
goTenna heeft zijn apparaat geïntegreerd met het MuleTools-project van Samourai Wallet; een open source-project dat werd beïnvloed door het satelliet initiatief van Blockstream om satellieten te gebruiken om Bitcoin-netwerk-transacties te ondersteunen, een poging om alternatieve transactiesystemen te supporten. Myers merkte op dat de decentralisatie-maatregel van Blockstream de verificatie van transacties ten goede komt, maar het wel nog nodig is om transacties naar het Bitcoin-netwerk te verplaatsen.
Het Bitcoin-netwerk is momenteel afhankelijk van ISP’s die grotendeels worden gerund door grote bedrijven die vaak commerciële belangstelling hebben voor netneutraliteit, beweerde Myers. In 2007/2008 bijvoorbeeld, ondermijnde ComCast verkeer voor BitTorrent, een netwerk voor het downloaden en delen van bestanden.
Op zoek naar een meer veerkrachtige Blockchain
Mocht een overheid Bitcoin verbieden, dan zou die overheid ISP’s kunnen inschakelen om lokale netwerk nodes te blokkeren, merkte Myers op.
Er zijn al voorbeelden geregistreerd van private advocatenkantoren die vermeende auteursrechtinbreuken veronderstelden en die BitTorrent-gebruikers identificeerden op basis van door de ISP verstrekte informatie.
Volgens JW Weatherman in zijn “Bitcoin Threat Model” kan een Bitcoin-node misleid worden door te denken dat een transactie niet is bevestigd, merkte Myers op.
Het feit dat dergelijke ISP’s gecentraliseerd, maakt ze ook vatbaar voor rampen, zei Myers. De communicatielaag zelf moet veerkrachtiger zijn.
Elaine Ou en Nick Szabo stelden voor om kortegolfradio te gebruiken voor transacties, een project dat zich nog in een proef stadium bevindt.
Minder frequente kanalen zoals particuliere microgolf-verbindingen, amateur radio repeaters, pager-netwerken en satellieten kunnen ook een dergelijke veerkracht bieden, merkte Myers op.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie