Rico Engelbarts
21/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2019 10:45

Testversie van gedecentraliseerde exchange Binance DEX nu live

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
testversie_van_gedecentraliseerde_exchange_binance_DEX_nu_live

De publieke testversie van de gedecentraliseerde exchange Binance DEX is vanaf nu beschikbaar. Een gedecentraliseerde exchange heeft een aantal voordelen ten opzichte van gecentraliseerde exchanges. Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, zijn de belangrijkste prioriteiten voor DEX snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.
Een van de grootste voordelen van een gedecentraliseerde exchange is dat gebruikers hun eigen private key hebben. Bij gecentraliseerde exchanges, zoals Binance, is dit niet het geval. Dergelijke exchanges beheren zelf private keys waarmee dus in principe toegang tot alle crypto’s van alle beleggers kan worden verkregen.
In het geval van grote exchanges zoals Binance zijn die private keys meestal goed beveiligd, maar het kan altijd een keer mis gaan. Zo is het al een aantal keer voorgekomen dat een exchange gehackt wordt, met als gevolg dat alle klanten hun crypto verloren. Een goed voorbeeld is de Cryptopia-hack vorige maand, daar ging ten minste $16 miljoen aan ethereum (ETH) verloren.
Op een gedecentraliseerde exchange loopt een trader minder risico aangezien hij of zij zelf deze private key moet bewaren. Veel bedrijven hebben al eerder geprobeerd een gedecentraliseerde exchange op te zetten, maar die zijn nooit echt aangeslagen vanwege verschillende problemen met betrekking tot onder andere snelheid. Binance hoopt door DEX zo gebruiksvriendelijk, snel en veilig mogelijk te maken, zoveel mogelijk beleggers aan te kunnen trekken. Zhao legde in de aankondiging uit:

Met de Binance Chain-technologie kan Binance DEX hetzelfde handelsvolume verwerken als Binance.com vandaag verwerkt. Dit lost de problemen op die vele andere gedecentraliseerde exchanges met snelheid en kracht hadden.

Meerdere producten zijn al geïntegreerd op Binance Chain, de blockchain waarop DEX draait. Zo kunnen klanten gebruik maken van de Ledger Nano S. Dit is een hardware wallet waarin klanten nu dus ook crypto’s gekocht op DEX kunnen bewaren. Een hardware wallet is een stuk veiliger dan bijvoorbeeld een online wallet. Nu de klanten van DEX hun eigen private key moeten beveiligen is het geen slecht idee om dat op een zo’n adequaat mogelijke manier te doen, iets waar de Ledger Nano S zeker bij kan helpen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie