Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Testversie van gedecentraliseerde exchange Binance DEX nu live

De publieke testversie van de gedecentraliseerde exchange Binance DEX is vanaf nu beschikbaar. Een gedecentraliseerde exchange heeft een aantal voordelen ten opzichte van gecentraliseerde exchanges. Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, zijn de belangrijkste prioriteiten voor DEX snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Een van de grootste voordelen van een gedecentraliseerde exchange is dat gebruikers hun eigen private key hebben. Bij gecentraliseerde exchanges, zoals Binance, is dit niet het geval. Dergelijke exchanges beheren zelf private keys waarmee dus in principe toegang tot alle crypto’s van alle beleggers kan worden verkregen.

- Advertentie -

In het geval van grote exchanges zoals Binance zijn die private keys meestal goed beveiligd, maar het kan altijd een keer mis gaan. Zo is het al een aantal keer voorgekomen dat een exchange gehackt wordt, met als gevolg dat alle klanten hun crypto verloren. Een goed voorbeeld is de Cryptopia-hack vorige maand, daar ging ten minste $16 miljoen aan ethereum (ETH) verloren.

Op een gedecentraliseerde exchange loopt een trader minder risico aangezien hij of zij zelf deze private key moet bewaren. Veel bedrijven hebben al eerder geprobeerd een gedecentraliseerde exchange op te zetten, maar die zijn nooit echt aangeslagen vanwege verschillende problemen met betrekking tot onder andere snelheid. Binance hoopt door DEX zo gebruiksvriendelijk, snel en veilig mogelijk te maken, zoveel mogelijk beleggers aan te kunnen trekken. Zhao legde in de aankondiging uit:

Met de Binance Chain-technologie kan Binance DEX hetzelfde handelsvolume verwerken als Binance.com vandaag verwerkt. Dit lost de problemen op die vele andere gedecentraliseerde exchanges met snelheid en kracht hadden.

Meerdere producten zijn al geïntegreerd op Binance Chain, de blockchain waarop DEX draait. Zo kunnen klanten gebruik maken van de Ledger Nano S. Dit is een hardware wallet waarin klanten nu dus ook crypto’s gekocht op DEX kunnen bewaren. Een hardware wallet is een stuk veiliger dan bijvoorbeeld een online wallet. Nu de klanten van DEX hun eigen private key moeten beveiligen is het geen slecht idee om dat op een zo’n adequaat mogelijke manier te doen, iets waar de Ledger Nano S zeker bij kan helpen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.052,75 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.052,75 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...