Simon Bosch Simon Bosch
11/11/2022 20:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 12:35

Tether bevriest USDT in FTX wallets voor politieonderzoek

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Kondigt het groeiende Tether aanbod een nieuwe crypto bullmarkt aan?

Foto: Robert Paternoster/Shutterstock

De grote crypto-exchange FTX kampt deze week met forse financiële problemen, waardoor het onlangs faillissement heeft aangevraagd. Ondertussen is de Amerikaanse overheid ook een onderzoek gestart naar FTX. Tether heeft van de overheid de USDT van FTX moeten bevriezen.

Coinbase’ Base nu het leidende netwerk op Ethereum volgens nieuwe data
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Tether bevriest USDT van FTX

Dat blijkt uit blockchain-data van WhaleAlert. Om precies te zijn gaat het om 46,4 miljoen USDT op de Tron-blockchain. Volgens on-chain analysetool TronScan gaat het om een wallet van FTX. Hoeveel procent dit is van FTX’ totale USDT-eigendom is niet bekend, vermoedelijk zal Tron niet het enige netwerk zijn waar de exchange USDT op heeft staan.

Een woorvoerder van Tether verklaarde aan CoinDesk dat het de activa tijdelijk moet bevriezen van wetshandhavers. Er zou een onderzoek plaatsvinden. Meer details noemt Tether niet, maar de woordvoerder benadrukte wel dat het vaker met wetshandhaving gesprekken voert.

Ondertussen heeft USDT zijn link met de Amerikaanse dollar verloren. Deze zou natuurlijk één op één moeten zijn, maar op het moment van schrijven hangt deze rond de 0,998 dollar – ongeveer een tiende van een procent lager dan wat het zou moeten zijn. Dat klinkt uiteraard niet zo veel, maar zo’n grote USDT-daling is sinds de instorting van het Terra (LUNA) ecosysteem niet meer gebeurd.

Voor FTX kan de bevriezing dus een nog groter probleem worden, het kan de tokens nu vermoedelijk ook niet zomaar verkopen. Het is niet duidelijk of eventuele andere posities in USDT en eventueel andere tokens ook zijn bevroren.

Advertentie

Veel onduidelijkheid bij FTX klanten

Gebruikers van FTX, ook in Nederland, hebben op dit moment te maken met grote onduidelijkheid. In sommige gevallen hebben zij veel geld vastzitten in hun account. Doordat de opnames zijn stilgelegd en het bedrijf faillissement heeft aangevraagd, kan meer duidelijkheid nog lang op zich laten wachten. Houd het laatste crypto nieuws op Crypto Insiders goed in de gaten voor de laatste updates omtrent deze situatie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie