Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Twee Europese cryptocurrency debetkaarten die je bijna overal kunt gebruiken

Het wordt steeds gemakkelijker om cryptocurrency als betaalmiddel te gebruiken in webshops of in winkels. Zo bieden steeds meer crypto-bedrijven ‘crypto-debetkaarten’ aan waarmee het nog makkelijker wordt om rechtstreeks vanuit je wallet betalingen te doen.

Misschien wel de bekendste crypto-betalingsverwerker is BitPay. Dit bedrijf verwerkt betalingen in Bitcoin en biedt daarnaast ook een crypto-debetkaart aan. Betalingen met die kaart worden direct omgewisseld tussen de dollar en Bitcoin. Het nadeel is echter dat de kaart alleen beschikbaar is in de VS.

Wirex

- Advertentie -

In Europa hebben we een aantal opties. De eerste keus voor veel Europeanen is Wirex, een Engels bedrijf dat Visa debetkaarten aanbiedt. Gebruikers kunnen de kaart opladen met Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin, waarmee ze dus op dezelfde manier als een traditionele bankpas in onder andere winkels kunnen betalen. De kosten voor de debetkaart bedragen €1,20 per maand en gebruikers krijgen 0,5% cashback voor betalingen met BTC.

Revolut

Een ander Brits bedrijf, Revolut, biedt ook crypto-debetkaarten met verschillende abonnementen; Premium en Metal. De betaalpas van Revolut is overal waar Mastercard geaccepteerd wordt te gebruiken en gebruikers kunnen dezelfde crypto’s die Wirex ondersteunt gebruiken om de kaart op te laden. De kosten liggen echter iets hoger: €7,99 per maand voor een premium abonnement. Mocht je voor het Metal abonnement gaan, dan betaal je €13,99 per maand, maar dan krijg je wel tot 1% cashback op al je betalingen.

De twee crypto-betaalkaarten zijn voor iedereen die zich in de EEA (Europese vrijhandelszone) bevindt aan te vragen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.253,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.301,05 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.325,63 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.326,39 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.363,17 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...