twee_europese_cryptocurrency_debetkaarten_die_je_bijna_overal_kunt_gebruiken

Twee Europese cryptocurrency debetkaarten die je bijna overal kunt gebruiken

Het wordt steeds gemakkelijker om cryptocurrency als betaalmiddel te gebruiken in webshops of in winkels. Zo bieden steeds meer crypto-bedrijven ‘crypto-debetkaarten’ aan waarmee het nog makkelijker wordt om rechtstreeks vanuit je wallet betalingen te doen.

Misschien wel de bekendste crypto-betalingsverwerker is BitPay. Dit bedrijf verwerkt betalingen in Bitcoin en biedt daarnaast ook een crypto-debetkaart aan. Betalingen met die kaart worden direct omgewisseld tussen de dollar en Bitcoin. Het nadeel is echter dat de kaart alleen beschikbaar is in de VS.

Wirex

In Europa hebben we een aantal opties. De eerste keus voor veel Europeanen is Wirex, een Engels bedrijf dat Visa debetkaarten aanbiedt. Gebruikers kunnen de kaart opladen met Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin, waarmee ze dus op dezelfde manier als een traditionele bankpas in onder andere winkels kunnen betalen. De kosten voor de debetkaart bedragen €1,20 per maand en gebruikers krijgen 0,5% cashback voor betalingen met BTC.

Revolut

Advertentie

Een ander Brits bedrijf, Revolut, biedt ook crypto-debetkaarten met verschillende abonnementen; Premium en Metal. De betaalpas van Revolut is overal waar Mastercard geaccepteerd wordt te gebruiken en gebruikers kunnen dezelfde crypto’s die Wirex ondersteunt gebruiken om de kaart op te laden. De kosten liggen echter iets hoger: €7,99 per maand voor een premium abonnement. Mocht je voor het Metal abonnement gaan, dan betaal je €13,99 per maand, maar dan krijg je wel tot 1% cashback op al je betalingen.

De twee crypto-betaalkaarten zijn voor iedereen die zich in de EEA (Europese vrijhandelszone) bevindt aan te vragen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.691,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.737,87 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.740,03 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.747,68 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.772,57 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.778,60 Kopen
Laatste nieuws