Ivo Melchers Ivo Melchers
21/11/2022 14:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2022 14:13

Vitalik Buterin: ‘’Mensen zijn het probleem, niet de technologie’’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Fundador de Ethereum espera una actualización importante en el futuro

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

De oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft zich uitgesproken over de recente ondergang van crypto exchange FTX. In een Interview met Bloomberg heeft de Ethereum oprichter gezegd dat het omvallen van FTX lessen bevat voor het gehele crypto ecosysteem.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Blockchain technologie

Buterin heeft erkend dat de onderliggende blockchain technologie niet ter discussie staat, nu FTX zijn faillissement heeft moeten aanvragen. Het probleem was in dit geval, en enkele daarvoor, de mensen en niet de technologie.

Hij bestempelde de ineenstorting van FTX als een ‘enorme tragedie’, maar voegde eraan toe dat het de positie van velen in de ETH-gemeenschap met betrekking tot centralisatie opnieuw bevestigt:

‘’Dat gezegd hebbende, velen in de Ethereum-gemeenschap zien de situatie ook als een bevestiging van dingen waar ze al die tijd in geloofden: gecentraliseerd is standaard verdacht.’’

Hij voegde hieraan toe dat dit ethos het vertrouwen in open en transparante code omvat boven mensen. In het weekend plaatste Buterin een gids voor het hebben van een veilige centralized exchange (CEX) met een bewijs van solventie. Een merkle-tree proof-of-reserves is hierbij een zeer belangrijk aspect om te bewijzen dat de fondsen voldoende zijn om alle verplichtingen tegenover de gebruikers te dekken.

Advertentie

Vitalik Buterin en CZ

Eerder kon je lezen dat Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, met Buterin had gesproken voor een nieuw protocol voor Proof-of-Reserves. Buterin wilt deze ontwikkelen en Binance wilt hier het proefkonijn voor zijn. Dit zou aan moeten gaan tonen dat crypto exchanges ook daadwerkelijk de activa bezitten die ze zeggen te hebben. Het vertrouwen in deze gecentraliseerde partijen zou hiermee enigszins hersteld kunnen worden.

Buterin noemt deze technologie safe centralized exchanges. In het beste geval zou dit systeem toestemming vereisen van gebruikers voordat exchanges assets van klanten kunnen verplaatsen. CZ ziet de ideeën van Buterin wel zitten en gaat ermee aan de slag zo zegt hij zelf.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie