Simon Bosch Simon Bosch
07/10/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:31

Waarom mensen bitcoin kopen: Onderzoek toont redenen

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Waarom mensen bitcoin kopen: Onderzoek toont redenen

Foto: Konstantin Tronin/Shutterstock

De wereld van crypto en blockchain zit vol met emotie, nieuwe ontwikkelingen en heftige koersbewegingen. Dat is soms lastig, maar het biedt hierdoor ook enorme kansen. Veel retail-investeerders zien dit ook in. Het blijkt dat veel van hen crypto zien als een kans om hun levensstandaard te verhogen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin investeerders kiezen: familie of eigenbelang?

De crypto exchange Bitget onderzoekt regelmatig wat investeerders precies motiveert om crypto te kopen. In een persbericht schrijft het dat het 1.512 van zijn gebruikers uit 20 landen heeft geïnterviewd, waaronder uit de Europese Unie. De exchange noemt China, Japan, Zuid-Korea, Turkije, Maleisië en Taiwan expliciet.

Het blijkt dat veel van Bitgets klanten hun geld in crypto stoppen omdat ze hun levensstandaard willen verbeteren. De onderzoekers noemen twee verschillende groepen, namelijk de mensen die hun familie er ook bij betrekken en de mensen die liever hun persoonlijke levensomstandigheden.

Bij de eerste groep moet je denken aan geld voor de opleiding van hun kind of aan betere voorzieningen voor het hele gezien. De Verenigde Staten spannen op dit vlak de kroon. Van de mannen investeert 10% vanwege deze reden in crypto, van de Amerikaanse vrouwen is dat 27%. In Japan is dat respectievelijk maar 8% en 4%.

Wellicht vallen onder de laatste groep meer mensen die bijvoorbeeld alleenstaand of jonger zijn. Ook zullen demografie en cultuur belangrijke factoren zijn. Wat de investeerders die in geen van beide categorieën passen precies voor doelen hebben is niet duidelijk.

Bron: Bitget

In Zuid-Korea is het percentage dat zijn persoonlijke levensstandaard wil verbeteren het hoogst – 46% om precies te zijn. Canada en Turkije volgen met respectievelijk 44% en 41%. De belangen van familie liggen het hoogst in Maleisië en in Taiwan, waar 36% voor familie kiest. In Europa is het verschil niet zo groot. Zo kiest in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk respectievelijk 37% en 28% voor zichzelf, terwijl respectievelijk 35% en 30% het belang van het collectief prioriteren.

Advertentie

Bitget gebruikers hebben nog maar weinig ervaring

De cryptobeurs legt regelmatig interessante details bloot. Afgelopen juli bleek dat Europese handelaren vaak maar weinig ervaring hebben. Om hiervoor te compenseren gebruiken veel handelaren de functie ‘copy trading’, waarmee je letterlijk de tactieken en in- en uitstapmomenten van anderen kopieert. Toch bestaan ook hier grote verschillen in. Vooral jonge mensen zijn hiertoe bereid.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie