Kevin Schijven Kevin Schijven
27/01/2022 16:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2022 16:34

Wonderland (TIME) koers crasht, project verbonden aan failliete QuadrigaCX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Wonderland (TIME) koers crasht, project verbonden aan failliete QuadrigaCX

Foto: dennizn / Shutterstock.com

De koers van Wonderland (TIME), een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) project op Avalanche (AVAX), blijft maar dalen. De koers stond al flink in de min deze maand, maar daalde vandaag met bijna 50% van $655 naar $355.

Een van de redenen voor de daling is dat iemand had ontdekt dat de medeoprichter van Wonderland, ‘Sifu,’ ook de medeoprichter was van QuadrigaCX: Michael Patryn. Daar kwam een zekere ‘Zach’ achter toen hij de oprichter van Wonderland, Daniele Sestagalli, hierop aansprak.

Internationale cryptobeurs KuCoin beleeft forse tegenwind na aanklacht
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Connectie QuadrigaCX

Wellicht herinner je deze grote Canadese cryptocurrency-exchanges nog. QuadrigaCX ging in 2019 failliet nadat de oprichter, Gerald Cotton, onder mysterieuze omstandigheden was gestorven en de sleutels tot de wallets van het bedrijf het graf mee in nam. Vervolgens kon QuadrigaCX maar liefst $190 miljoen aan crypto niet aan klanten terugbetalen.

Het is nog altijd onduidelijk wat er precies toen gebeurde. Veel mensen in de cryptocurrency-industrie vermoeden nog altijd dat het om een zogenaamde exit scam ging. Inmiddels gaat zelfs Netflix een film hierover maken.

Wonderland oprichter Daniele Sestagalli bevestigde later in een tweet dat hij bewust was van de identiteit van Sifu en de connectie met QuadrigaCX.

“Ik wil dat iedereen weet dat ik hiervan op de hoogte was en heb besloten dat het verleden van een individu niet bepalend is voor hun toekomst.”

Dat klinkt wellicht nobel, maar de Wonderland community, die zichzelf ‘Frogs’ noemen, nemen dat hem niet in dank af. Patryn had namelijk zelfs voor zijn betrokkenheid met QuadrigaCX een duister verleden. Hij zou namelijk in 2002 schuld hebben bekend omtrent marktplaats voor gestolen creditcards. In 2005 bekende hij schuld voor bankfraude en in 2007 voor diefstal en computerfraude.

De community vreest dat de reputatie van het project nu te beschadigd is en de koers kan van TIME wellicht verder zal dalen. Sestagalli vraagt nu aan de community of Patryn verwijderd moet worden:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie