Simon Bosch Simon Bosch
24/11/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2022 14:04

Zo zie je wat bitcoin exchanges in hun reserves hebben

Nieuws
Zo zie je wat bitcoin exchanges in hun reserves hebben

Foto: dennizn / Shutterstock.com

Sinds de crash van de voorheen enorme cryptobeurs FTX is het maar de vraag of jouw favoriete exchange wel financieel stabiel is. Soms is dit lastig om in te schatten, maar gelukkig schiet CoinMarketCap te hulp. Met een nieuw hulpmiddel kun je checken wat bepaalde exchanges aan coins in huis hebben.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bekijk in real-time crypto exchange-reserves

Het is al langer zichtbaar welke coins handelsplatformen aanbieden, maar je kon nog niet zien hoevéél coins een exchange precies bezit. CoinMarketCap brengt daar verandering in met een nieuwe functie. Op de ranglijst van exchanges staat er naast de naam van de exchange een logo met drie schijfjes en een vinkje. Dat geeft aan dat je op de pagina van de individuele exchange precies kunt zien hoeveel tokens een exchange van een willekeurige activa heeft.

Zo kun je bijvoorbeeld zien dat het aanbod van Binance’ internationale tak op het moment van schrijven voor 33,6% de BUSD-stablecoin is. USDT volgt met een percentage van 23,9%, en bitcoin (BTC) met 12,9%. Afgelopen zomer ging het gerucht dat KuCoin een faillissement in het vooruitzicht had, maar dit werd snel ontkend door de CEO. Als we kijken naar het aanbod van KuCoin, dan zien we dat het voor 32,2% uit USDT bestaat. 17,6% bestaat uit KuCoins eigen KCS-token.

Bij Bitfinex is de situatie al helemaal opmerkelijk. Hier is geen stablecoin de grootste holding, maar bitcoin met een toewijzing van maar liefst 43,1%. De volgende grootste token is LEO, dat 35% van het aanbod vertegenwoordigt. Stablecoins vormen niet eens een fractie van het aanbod. De eerste stablecoin in de lijst is USDT, met slechts 0,5% van de totale waarde.

Advertisement

Niet voor iedere exchange zichtbaar

Helaas is het niet beschikbaar voor elke exchange. De crypto-encyclopedie zal moeten samenwerken met exchanges om data vrij te geven, en niet iedere exchange is daar vooralsnog toe bereid of heeft hier de tijd voor gehad.

Ook biedt het hulpmiddel geen volledig beeld. Zo gaat het uitsluitend om de activa die exchanges te koop aanbieden. We weten hiermee niets over schulden van de exchanges en over andere activa die ze bezitten.

Op het moment van schrijven is dit te zien voor Binance, KuCoin, Bitfinex, OKX, Bybit, Crypto.com. Sommige andere partijen hebben al aangekondigd de benodigde cijfers vrij te geven, waaronder het in Nederland en België populaire Bitvavo. Het zou dus kunnen dat er in de toekomst nog veel meer partijen bij zullen komen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement