Roy van Krieken Roy van Krieken
02/07/2022 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/07/2022 15:20

KuCoin CEO ontkent geruchten over mogelijk faillissement

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Op Twitter ontstonden de afgelopen paar dagen een aantal geruchten die zich als een lopend vuurtje verspreiden. Er werd gesteld dat crypto exchange KuCoin diep in de problemen zou zitten en dat een faillissement op de loer lag. De CEO van KuCoin, Johnny Lyu, was er echter als de kippen bij om deze geruchten te verwerpen.

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

KuCoin in de problemen?

Een aantal prominent crypto-Twitteraars gaven een serieuze waarschuwing af aan hun volgens. Volgers werden opgeroepen om zo snel mogelijk hun cryptocurrencies en geldmiddelen van KuCoin af te halen, omdat de exchange op het punt zou staan om te vallen. Daarnaast zou KuCoin zeer spoedig het opnemen van geldmiddelen stopzetten.

De problemen met KuCoin zouden het een en ander te maken hebben met de ondergang van Terra (LUNA) en het 3AC hedge fund. De exchange zou serieuze blootstelling hebben aan deze projecten en om die reden flinke klappen hebben gekregen.

Johnny Lyu ontkent alles

KuCoin CEO Johnny Lyu liet niet lang op zich wachten en kwam na een paar uur al met een reactie op Twitter. Volgens hem zijn de geruchten dat KuCoin in de problemen zit niets meer dan fear, uncertainty & doubt (FUD). Hij stelt dat KuCoin niet blootgesteld is, of was, aan LUNA, 3AC, Babel en andere problematische projecten.

“Wees bewust van FUDs!  Ik weet niet zeker wie deze geruchten verspreidt, en wat hun bedoelingen zijn, maar #KuCoin heeft geen enkele blootstelling aan LUNA, 3AC, Babel, enz. Geen ‘immense last’ van een “coin collapse”, geen plan om opnames te stoppen, alles op KuCoin werkt goed.”

De KuCoin CEO stelt juist dat alles precies volgens plan loopt voor de exchange. Zo heeft het onlangs opnieuw zeker $150 miljoen opgehaald waardoor het slechts een maand geleden werd gewaardeerd op meer dan $10 miljard. Daarnaast gaat KuCoin, in tegenstelling tot sommige andere crypto exchanges, rustig verder met het aannemen van nieuw personeel.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie