KuCoin review

KuCoin is een wereldberoemde crypto exchange die in 2017 werd opgericht. Het staat bekend om het enorme aanbod van cryptocurrencies. KuCoin biedt vandaag de dag vele honderden handelsparen.

Naar KuCoin

Ongeëvenaard groot aanbod van handelsparen

Leverage trading wordt ondersteund

Gebruikers kunnen een passief inkomen vergaren

Lage handelskosten

Betalen met SEPA-transacties

Mogelijkheid tot staking

Heeft een eigen exchange token (KCS)

Gebruikersvriendelijk

App voor zowel iOS als Android

Is in het verleden het slachtoffer geweest van een hack

Gebrek aan regulatie

Over

Navigeer snel naar …

KuCoin KuCoin KuCoin KuCoin KuCoin

Klantbeoordeling

De beoordeling van KuCoin op Trustpilot laat wat te wensen over. Zo krijgt het platform slechts 1,5 sterren op basis van 885 reviews. Hoewel dit relatief weinig reviews zijn, is het uiteraard niet positief. Toch vertelt dit wellicht niet het hele verhaal.

scoort een 1,5 uit 885 reviews.

1,5
kucoin_review_klant_beoordeling

Onze ervaring

kucoin_review_onze_ervaring_aanbod

Een sterk punt van KuCoin is het aanbod van cryptocurrencies. KuCoin heeft een enorm aanbod van vele honderden cryptocurrencies. Uiteraard zijn de beroemde cryptomunten zoals bitcoin en ethereum (ETH) te vinden op het platform, maar ook aardig onbekende coins met weinig media aandacht zijn te vinden op KuCoin. In totaal biedt KuCoin meer dan 1100 verschillende trading pairs. Voor ieder wat wils dus.

Het team van KuCoin staat er ook om bekend om snel te reageren op feedback van de gebruikers. Mocht er een grote vraag zijn naar een bepaald crypto project, dan is de kans groot dat het team van KuCoin ook stappen neemt om dit project te noteren op de exchange. Voor de kleine altcoin parels is er eigenlijk geen betere exchange te vinden dan KuCoin.

Bij het kiezen van een crypto exchange is het enorm belangrijk om zeker te weten dat het platform veilig te gebruiken is en dat het team achter de exchange betrouwbaar is. Gebruikers hoeven over het algemeen niet bang te zijn dat ze worden opgelicht, maar KuCoin valt niet onder specifieke regulatie van een overheid ergens op de wereld. Over het algemeen wordt KuCoin daarom als iets minder veilig gezien dan andere grote crypto exchanges.

Wil dat zeggen dat je cryptocurrencies bij KuCoin niet veilig zijn? Zo ver gaat het natuurlijk ook weer niet. Het platform doet er alles aan om de cryptocurrencies van gebruikers veilig te stellen, en bewaart deze ook in cold storage. Hoewel KuCoin in het verleden werd gehackt, is er reden om te geloven dat er sindsdien veel veranderd is aan het platform waardoor iets vergelijkbaars hopelijk niet snel nog eens zal kunnen gebeuren.  

Handelskosten bij KuCoin

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van KuCoin als crypto exchange zijn de handelskosten. Deze zijn namelijk in vergelijking met de concurrentie erg laag. KuCoin hanteert een vast percentage van slechts 0,1% per gemaakte transactie. Deze kosten kunnen zelfs nog lager uitvallen als gebruikers handelen met de KuCoin Token (KCS). Naarmate gebruikers meer KCS bezitten of een hoger handelsvolume behalen worden de transactiekosten lager. 

VIP niveau Maker fee Taker fee
0 0,1% 0,1%
1 0,09% 0,1%
2 0,07% 0,09%
3 0,05% 0,08%
4 0,03% 0,07%
5 0% 0,07%
6 0% 0,06%
7 0% 0,05%
8 -0,005% 0,045%
9 -0,005% 0,04%
10 -0,005% 0,035%
11 -0,005% 0,03%
12 -0,005% 0,025%
kucoin_review_CTA

Ontvang tot maximaal 3.200 USDT aan beloningen

Probeer KuCoin gratis

KuCoin lijkt eindeloos veel mogelijkheden te bieden. Wel maakt dat het platform lastiger te gebruiken voor een beginner zoals ik.
– Anoniem

Klantenservice

Zoals eerder vermeld is het contact met de klant voor KuCoin erg belangrijk. Ze doen er dan ook alles aan om gebruikers op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Echter, in de praktijk blijkt dat dit nog wel eens lang op zich kan laten wachten. Wel zal er vervolgens altijd een oplossing gezocht worden op het probleem waarmee de gebruiker mogelijk kampt. Desalniettemin is de klantenservice niet het sterkste punt van KuCoin

De KuCoin app

Beoordeling KuCoin app

  • Voor zowel Android als iOS
  • Altijd en overal in honderden altcoins handelen
  • Enorm gebruiksvriendelijk

Beoordeling KuCoin app

De app van KuCoin werkt eigenlijk zoals je zou verwachten. Het is als het ware een verlengstuk van de website. Alles wat je achter je computer kan doen, kun je ook gemakkelijk en overal doen op je smartphone.

700 crypto handelsparen

Wat KuCoin echt uniek maakt blijft zonder twijfel toch wel het reusachtige aanbod. Met meer dan 700 handelsparen kunnen maar weinig andere exchanges hier tegenop boksen. Nog meer doordat KuCoin er alles aan doet om dit aanbod alleen te vergroten in de toekomst. Voor obscure altcoins kom je daarom al snel bij KuCoin terecht.

kucoin_app_screenshots_869x652

Stap 1

Het aanmaken van een nieuw gebruikersaccount is op KuCoin een fluitje van een cent. Nieuwe gebruikers krijgen de optie om te registreren met een e-mailadres of een telefoonnummer in combinatie met een wachtwoord naar keuze. In beide gevallen krijgen nieuwe gebruikers een verificatiecode toegestuurd en zodra deze is ingevuld is het aanmaken van het account eigenlijk al voltooid. Een kind kan de was doen.

Stap 2

Wel is het belangrijk om op te merken dat KuCoin zogeheten Know Your Customer (KYC) eisen hanteert. Dat betekent dat gebruikers gevraagd worden om aanvullende informatie ter identificatie aan te leveren. Hoewel dit op KuCoin niet verplicht is om direct te beginnen met handelen of investeren zijn de opties voor gebruikers zonder voltooide KYC een stuk beperkter

Stap 3

Uiteraard biedt KuCoin ook de mogelijkheid om een account nog beter te beveiligen door bijvoorbeeld de Google two-factor authentication (2FA) toe te voegen. Zo weet je zeker dat je zuurverdiende geld niet kan worden gestolen.

Veiligheid

KuCoin heeft samengewerkt met een bedrijf genaamd Onchain Custodian om de crypto-activa die op zijn beurs zijn opgeslagen te beveiligen. Dat omvat een verzekering van Lockton tegen misdaden zoals hacken. Het heeft ook een bug bounty-programma om ethische hackers aan te moedigen zwakke plekken in het systeem te melden.

KuCoin slaat ook activa van klanten op in cold storage. Het moet echter wel sommige fondsen online houden in hot wallets zodat klanten opnames en transacties kunnen doen, maar het zou nuttig zijn om te weten welk percentage waar wordt bewaard. Sommige KuCoin hot wallets werden eind 2020 gehackt, en de verliezen werden volledig gedekt door de verzekering. KuCoin ondernam ook snel actie en was transparant over wat er gebeurde. 

KuCoin heeft ook een uitstekende bescherming op gebruikersniveau. De site moedigt gebruikers aan om twee-factor authenticatie en een extra wachtwoord voor de handel in te stellen. 

Cold storage

Een van de veiligheidsmaatregelen die KuCoin treft is het – losgekoppeld van het internet – bewaren van klanttegoeden.

Samenwerkingen

In het kader van veiligheid werkt KuCoin met meerdere partijen samen om opslag te beveiligen en verzekeren.

Gehackt

Een aantal h0t wallets van KuCoin werd eind 2020 gehackt. Wel werden de verliezen volledig door een verzekering gedekt, bood KuCoin transparantie en werd er actie ondernomen.

 

KuCoin Android app

Bekijk hier een video over de Android app van KuCoin

Veel gestelde vragen

Het is niet mogelijk om bij KuCoin met iDEAL te betalen. Wel kunnen gebruikers fiatgeld storten via SEPA-banktransacties of met een creditcard. Voorheen waren iDeal transacties wel mogelijk, maar helaas is dit verleden tijd.

Ja, dit moet. Voordat je aan de slag kunt moet je de zogenaamde Know Your Customer (KYC) procedure doorlopen. Dit houdt in dat je je persoonlijke gegevens naar waarheid invult en een foto van uw identiteitsbewijs maakt en opstuurt. Nadat dit is voltooid kun je van alle functies gebruik maken.

Voor het bezitten van crypto is er geen leeftijdsvereiste. Voor het gebruik van crypto exchanges moet je echter minimaal 18 jaar oud zijn. Dit dien je aan te tonen tijdens het verificatie process tijdens te registratie van je account.

KuCoin is een enorm internationale exchange en opereert eigenlijk overal ter wereld, ook in Belgie!

Je kan op het platform een heleboel verschillende coins staken om zo rente te ontvangen. De rentes op de verschillende coins lopen uiteen van 2% tot maar liefst 15%. Van dergelijke percentages kun je bij een bank slechts dromen.

Voor de veiligheid van je account kan er ook een 2 factor authenticatie ingesteld worden in plaats van de beveiligingscheck per e-mail. Dit maakt het proces nog sneller. Deze authenticatie gaat door middel van een code die je op een authenticator app op je telefoon te zien krijgt.