Wessel Kersting Wessel Kersting
20/06/2022 05:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2022 05:08

Zwitserse Exchange Stelt Crypto Dienst Uit Door Crash

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Zwitserse Exchange Stelt Crypto Dienst Uit Door Crash

Foto: Piotr Swat / Shutterstock.com

SIX Swiss Exchange had aangekondigd om een specifieke cryptocurrency bedrijfstak op te zetten met de naam SIX Digital Exchange (SDX). Dit project is echter tijdelijk on hold gezet vanwege de dalende markt.

Deze SIX Swiss Exchange is de grootste aandelenbeurs in Zwitserland en de op twee na grootste in heel Europa. Vorig jaar in september kreeg de beurs toestemming op deze cryptocurrency service op te zetten voor gereguleerde instituties.

Deze service zou bestaan uit een bewaringsservice, een staking service voor banken, hedgefondsen en andere financiële instellingen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Veel interesse in cryptocurrency in Zwitserland

Over het afgelopen jaar toonden meerdere traditionele financiële instellingen interesse in de cryptocurrency sector. Naast de SIX Swiss Exchange zagen we ook dat Arab Bank Switzerland, BBVA bank en Swissquote, de grootste online bank van het land, hun eerste stappen in de sector maakte.

De exchange wilde graag gebruik maken van de over de algemeen rijke inwoners van het land door cryptocurrency een onderdeel van de gemiddelde portfolio te maken, echter door de huidige marktomstandigheden heeft de exchange ervoor gekozen de lancering van de crypto service uit te stellen.

Advertentie

Barre marktomstandigheden in de cryptocurrency sector

De cryptocurrency markt is namelijk over de afgelopen weken enorm hard in waarde gedaald. Meer dan $1 biljoen is verdampt toen bitcoin viel richting de $20.000 en uiteindelijk zelfs nog daar voorbij. Op het moment van schrijven staat de koers van bitcoin (BTC) op $19.500 met een bodem van $17.600.

MicroStrategy, de grootste institutionele investeerder in bitcoin heeft door deze daling een verlies op papier van $1,26 miljard.

Daarnaast is ook de waarde van de bitcoin voorraad van Tesla hard in waarde gedaald. Zij kunnen namelijk een verlies op papier van $320 miljoen noteren. Een andere opvallende investeerder in bitcoin is het land El Salvador die een verlies van 50% hebben op het moment en het lijkt erop dat we het eind nog niet gezien hebben van de daling.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie