Home Nieuws Wikipedia-oprichter Jimmy Wales: crypto-wereld is “absoluut een bubbel”

Wikipedia-oprichter Jimmy Wales: crypto-wereld is “absoluut een bubbel”

De mede-oprichter van ‘s werelds grootste online encyclopedie heeft gezegd dat hij denkt dat de huidige staat van de markt voor cryptocurrency aan veel van de kenmerken van een bubbel voldoet.

Jimmy Wales, van Wikipedia, maakte deze bewering dinsdag bij de cryptocurrency-conferentie Blockshow, die in Berlijn gehouden wordt.

Op dit moment zitten we in een bubbel. De crypto-wereld is absoluut, maar dan ook absoluut een bubbel. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat zouden ontkennen.

- Advertentie -

Daaraan voegde Wales toe dat de wereld wat “echte journalistiek” nodig heeft.

De Wikimedia Foundation accepteert sinds 2014 Bitcoin-donaties, kort nadat Wales bekendmaakte dat hij met “BTC speelde”. Vier jaar later accepteert de organisatie nog steeds Bitcoin-donaties, ook al heeft het geen ondersteuning voor andere cryptocurrencies toegevoegd.

Ondanks de vroege ondersteuning van Wikipedia voor Bitcoin, was Wales, opvallend genoeg, niet te spreken over de opkomst van initial coin offerings (ICO’s) als een methode om financiering in een vroeg stadium te decentraliseren. In oktober vorig jaar zei Wales het volgende hierover tegen CNBC:

Ik denk dat blockchain een super interessante technologie is, maar er zijn op dit moment veel rages aan de hand. Er zijn veel van deze ICO’s die naar mijn mening absolute oplichting zijn en mensen moeten erg op hun hoede zijn voor dingen die gaande zijn op dat gebied”

De markt voor cryptocurrency steeg gigantisch in de daaropvolgende vier maanden om vervolgens in de eerste twee kwartalen van 2018 op het oude niveau te komen. Niettemin herhaalde Wales zijn standpunt over ICO’s, zelfs na de marktcorrectie.

Eerder deze maand zei Wales in een interview met VentureBeat dat de ICO-industrie overeenkomstig is met de internetzeepbel die plaatsvond rond de eeuwwisseling.

Vrijwel elke ICO heeft niets van waarde te bieden aan de wereld. Dat betekent niet dat het concept van een ICO van nature slecht is, het betekent alleen dat we ons in een zeepbel bevinden waar mensen een heleboel dingen doen die niet logisch zijn buiten de bubbel-mentaliteit om. We hebben dit eerder meegemaakt tijdens de internetzeepbel.

Heeft Wales het bij het rechte eind en is er inderdaad sprake van een bubbel? Als dit zo is, moeten we hier dan voor vrezen? Lees meer over de bubbel omtrent crypto in ons Crypto Talk artikel en laat weten wat je vindt!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.195,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.268,99 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.270,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.280,84 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.