Rico Engelbarts
30/05/2018 16:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2018 16:28

Wikipedia-oprichter Jimmy Wales: crypto-wereld is “absoluut een bubbel”

Nieuws
wikipedia_oprichter_jimmy_wales_crypto_is_absoluut_een_bubbel

De mede-oprichter van ‘s werelds grootste online encyclopedie heeft gezegd dat hij denkt dat de huidige staat van de markt voor cryptocurrency aan veel van de kenmerken van een bubbel voldoet.
Jimmy Wales, van Wikipedia, maakte deze bewering dinsdag bij de cryptocurrency-conferentie Blockshow, die in Berlijn gehouden wordt.

Op dit moment zitten we in een bubbel. De crypto-wereld is absoluut, maar dan ook absoluut een bubbel. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat zouden ontkennen.

Daaraan voegde Wales toe dat de wereld wat “echte journalistiek” nodig heeft.
De Wikimedia Foundation accepteert sinds 2014 Bitcoin-donaties, kort nadat Wales bekendmaakte dat hij met “BTC speelde”. Vier jaar later accepteert de organisatie nog steeds Bitcoin-donaties, ook al heeft het geen ondersteuning voor andere cryptocurrencies toegevoegd.
Ondanks de vroege ondersteuning van Wikipedia voor Bitcoin, was Wales, opvallend genoeg, niet te spreken over de opkomst van initial coin offerings (ICO’s) als een methode om financiering in een vroeg stadium te decentraliseren. In oktober vorig jaar zei Wales het volgende hierover tegen CNBC:

Ik denk dat blockchain een super interessante technologie is, maar er zijn op dit moment veel rages aan de hand. Er zijn veel van deze ICO’s die naar mijn mening absolute oplichting zijn en mensen moeten erg op hun hoede zijn voor dingen die gaande zijn op dat gebied”

De markt voor cryptocurrency steeg gigantisch in de daaropvolgende vier maanden om vervolgens in de eerste twee kwartalen van 2018 op het oude niveau te komen. Niettemin herhaalde Wales zijn standpunt over ICO’s, zelfs na de marktcorrectie.
Eerder deze maand zei Wales in een interview met VentureBeat dat de ICO-industrie overeenkomstig is met de internetzeepbel die plaatsvond rond de eeuwwisseling.

Vrijwel elke ICO heeft niets van waarde te bieden aan de wereld. Dat betekent niet dat het concept van een ICO van nature slecht is, het betekent alleen dat we ons in een zeepbel bevinden waar mensen een heleboel dingen doen die niet logisch zijn buiten de bubbel-mentaliteit om. We hebben dit eerder meegemaakt tijdens de internetzeepbel.

Heeft Wales het bij het rechte eind en is er inderdaad sprake van een bubbel? Als dit zo is, moeten we hier dan voor vrezen? Lees meer over de bubbel omtrent crypto in ons Crypto Talk artikel en laat weten wat je vindt!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Advertentie
crypto-insiders-icon