Rico Engelbarts
30/05/2018 16:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2018 16:28

Wikipedia-oprichter Jimmy Wales: crypto-wereld is “absoluut een bubbel”

Nieuws
wikipedia_oprichter_jimmy_wales_crypto_is_absoluut_een_bubbel

De mede-oprichter van ‘s werelds grootste online encyclopedie heeft gezegd dat hij denkt dat de huidige staat van de markt voor cryptocurrency aan veel van de kenmerken van een bubbel voldoet.
Jimmy Wales, van Wikipedia, maakte deze bewering dinsdag bij de cryptocurrency-conferentie Blockshow, die in Berlijn gehouden wordt.

Op dit moment zitten we in een bubbel. De crypto-wereld is absoluut, maar dan ook absoluut een bubbel. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat zouden ontkennen.

Daaraan voegde Wales toe dat de wereld wat “echte journalistiek” nodig heeft.
De Wikimedia Foundation accepteert sinds 2014 Bitcoin-donaties, kort nadat Wales bekendmaakte dat hij met “BTC speelde”. Vier jaar later accepteert de organisatie nog steeds Bitcoin-donaties, ook al heeft het geen ondersteuning voor andere cryptocurrencies toegevoegd.
Ondanks de vroege ondersteuning van Wikipedia voor Bitcoin, was Wales, opvallend genoeg, niet te spreken over de opkomst van initial coin offerings (ICO’s) als een methode om financiering in een vroeg stadium te decentraliseren. In oktober vorig jaar zei Wales het volgende hierover tegen CNBC:

Ik denk dat blockchain een super interessante technologie is, maar er zijn op dit moment veel rages aan de hand. Er zijn veel van deze ICO’s die naar mijn mening absolute oplichting zijn en mensen moeten erg op hun hoede zijn voor dingen die gaande zijn op dat gebied”

De markt voor cryptocurrency steeg gigantisch in de daaropvolgende vier maanden om vervolgens in de eerste twee kwartalen van 2018 op het oude niveau te komen. Niettemin herhaalde Wales zijn standpunt over ICO’s, zelfs na de marktcorrectie.
Eerder deze maand zei Wales in een interview met VentureBeat dat de ICO-industrie overeenkomstig is met de internetzeepbel die plaatsvond rond de eeuwwisseling.

Vrijwel elke ICO heeft niets van waarde te bieden aan de wereld. Dat betekent niet dat het concept van een ICO van nature slecht is, het betekent alleen dat we ons in een zeepbel bevinden waar mensen een heleboel dingen doen die niet logisch zijn buiten de bubbel-mentaliteit om. We hebben dit eerder meegemaakt tijdens de internetzeepbel.

Heeft Wales het bij het rechte eind en is er inderdaad sprake van een bubbel? Als dit zo is, moeten we hier dan voor vrezen? Lees meer over de bubbel omtrent crypto in ons Crypto Talk artikel en laat weten wat je vindt!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie