Wikipedia-oprichter Jimmy Wales: crypto-wereld is “absoluut een bubbel”

De mede-oprichter van ‘s werelds grootste online encyclopedie heeft gezegd dat hij denkt dat de huidige staat van de markt voor cryptocurrency aan veel van de kenmerken van een bubbel voldoet.

Jimmy Wales, van Wikipedia, maakte deze bewering dinsdag bij de cryptocurrency-conferentie Blockshow, die in Berlijn gehouden wordt.

Op dit moment zitten we in een bubbel. De crypto-wereld is absoluut, maar dan ook absoluut een bubbel. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat zouden ontkennen.

Daaraan voegde Wales toe dat de wereld wat “echte journalistiek” nodig heeft.

De Wikimedia Foundation accepteert sinds 2014 Bitcoin-donaties, kort nadat Wales bekendmaakte dat hij met “BTC speelde”. Vier jaar later accepteert de organisatie nog steeds Bitcoin-donaties, ook al heeft het geen ondersteuning voor andere cryptocurrencies toegevoegd.

Ondanks de vroege ondersteuning van Wikipedia voor Bitcoin, was Wales, opvallend genoeg, niet te spreken over de opkomst van initial coin offerings (ICO’s) als een methode om financiering in een vroeg stadium te decentraliseren. In oktober vorig jaar zei Wales het volgende hierover tegen CNBC:

Ik denk dat blockchain een super interessante technologie is, maar er zijn op dit moment veel rages aan de hand. Er zijn veel van deze ICO’s die naar mijn mening absolute oplichting zijn en mensen moeten erg op hun hoede zijn voor dingen die gaande zijn op dat gebied”

De markt voor cryptocurrency steeg gigantisch in de daaropvolgende vier maanden om vervolgens in de eerste twee kwartalen van 2018 op het oude niveau te komen. Niettemin herhaalde Wales zijn standpunt over ICO’s, zelfs na de marktcorrectie.

Eerder deze maand zei Wales in een interview met VentureBeat dat de ICO-industrie overeenkomstig is met de internetzeepbel die plaatsvond rond de eeuwwisseling.

Vrijwel elke ICO heeft niets van waarde te bieden aan de wereld. Dat betekent niet dat het concept van een ICO van nature slecht is, het betekent alleen dat we ons in een zeepbel bevinden waar mensen een heleboel dingen doen die niet logisch zijn buiten de bubbel-mentaliteit om. We hebben dit eerder meegemaakt tijdens de internetzeepbel.

Heeft Wales het bij het rechte eind en is er inderdaad sprake van een bubbel? Als dit zo is, moeten we hier dan voor vrezen? Lees meer over de bubbel omtrent crypto in ons Crypto Talk artikel en laat weten wat je vindt!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€25.980,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.245,20 Kopen
2
Litebit
€26.257,70 Kopen
3
SATOS
€26.436,30 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin zal niet weer snel door $40.000 breken vanwege afname instroom Grayscale fonds, zegt JPMorgan

Bitcoin (BTC) zal moeite hebben om weer terug te schieten naar het niveau rond $40.000 en daarboven, zeggen analisten van JPMorgan, de grootste bank...

Ethereum, Chainlink, Polkadot, Sushi, Aave en meer bereiken nieuwe ATH’s terwijl Bitcoin dominantie afneemt

De koers van bitcoin (BTC) is langzamerhand aan het afkoelen na de ongekende prijsstijging begin dit jaar, die de moeder aller cryptocurrencies een nieuwe...

‘Bitcoin (BTC) tussen april en september naar $100k,’ stelt PlanB op basis van deze vergelijking

Bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen zijn nog altijd een hot topic in de cryptowereld. Een van de bekendste voorspellingen is die van de Nederlandse analist PlanB. Middels onder...

“Ripple (XRP) zal tegen het einde van 2021 een overblijfsel uit de geschiedenis zijn,” zegt Arca oprichter

Ripple (XRP) zit nog altijd verwikkeld in een rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Velen stellen dat het lot van het...

Bitcoin koers video: Sleutelzone rond de $34.000

De bitcoin koers heeft een kleine sprong gemaakt nadat we door de $30.000 zakte. Op dit moment lijkt de sleutelzone voor de bulls rond...

‘Bitcoin (BTC) is uniek als opslag van waarde en kan nog veel stijgen,’ aldus Scaramucci

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, liet zich gisteren in een artikel op CNN Business positief uit over bitcoin (BTC). De Wall Street-investeerder en...