Rico Engelbarts
29/06/2018 11:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2018 11:34

“Wolf of Wall Street” Jordan Belfort: geen “dwazen” meer op de crypto-markt

Nieuws
wolf_of_wallstreet_jordan_belfort_geen_dwazen_meer_in_de_markt

Jordan Belfort, the “Wolf of Wall Street” zegt dat hij vooraf gewaarschuwd had over de recente terugval van de Bitcoin-prijs: “ik zei het je…”
In een video op zijn YouTube-kanaal, beweerde de voormalige effectenmakelaar dat dit het “begin van het einde” is voor Bitcoin, omdat de markt geen dwazen meer heeft. Hij gelooft dat de markt “nog niet eens gecrasht is” maar waarschuwde beleggers voor een dreigende ineenstorting waarbij ze “al hun geld kunnen verliezen”.

Belfort sprak in zijn video over de “greater fools theory”, waarvan hij gelooft dat dit de belangrijkste kwestie is die de markt beïnvloedt, en het uiteindelijk zal doen instorten. De greater fool-theorie is een beleggingstheorie die gelooft dat de prijs van een effect gerechtvaardigd kan worden door een rationele koper die “dwaas” gelooft dat iemand anders een hogere prijs kan betalen, ongeacht de intrinsieke waarde ervan. Doorhamerend op zijn stelling dat Bitcoin geen beleggingsmiddel is, vergeleek Belfort de huidige dip in Bitcoin-prijzen met de economische crisis van 2008, waar beleggers geen kopers konden vinden voor gebrekkige door hypotheek gedekte waardepapieren.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies

Pro blockchain

Bitcoin moet wel vaker harde kritiek incasseren. Eerder dit jaar had miljardair Warren Buffet geen goed woord over voor Bitcoin, door het “rattengif in het kwadraat” te noemen. Een andere beroemde ondernemer die Bitcoin in het verleden heeft bekritiseerd is mede-oprichter van Alibaba, Jack Ma, hoewel hij wel consequent de blockchain-technologie prijst.
Belfort lichtte zijn gedachten over blockchain-technologie verder toe. Hij zei dat hij, terwijl hij gelooft in blockchain en de use cases ervan, hij investeerders die nog Bitcoin bezitten adviseert om “eruit te stappen als je niet al je geld kwijt wilt raken”. Net als bij Belfort, hebben andere beleggers die bearish zijn over de vooruitzichten van Bitcoin, wel vertrouwen in de technologie, maar geloven ze niet in de valuta. Belfort verwees ook naar het rapport van de Bank of International Settlement (BIS) dat eerder deze maand werd vrijgegeven, waar BIS opmerkte dat Bitcoin weliswaar haar  toepassingen heeft, maar dat het te veel beperkingen had om als een ruilmiddel beschouwd te worden dat geld zou kunnen vervangen.
De crypto-markt wordt vaak beïnvloed door FUD (fear, uncertainty and doubt), en er zijn een aantal online commentatoren die geloven dat Belfort alleen FUD probeert te verspreiden onder beleggers die naar hem luisteren. Anderen denken dat hij relevant probeert te blijven door zijn mening te geven over een van de meest besproken onderwerpen in de wereld.
Dit is niet de eerste keer dat Belfort Bitcoin openlijk bekritiseerd. In een interview van vorig jaar zei hij dat cryptocurrency een fraude was, omdat Bitcoin “specifiek wordt ondersteund door niets anders dan een programma dat kunstmatige schaarste produceert”. ICO’s noemde hij de “grootste zwendel ooit”.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie