PremiumBitcoin houders opgelet: houd deze week deze macro-data in de gaten

Het is weer maandag en dat betekent dat het hoog tijd is voor een vooruitblik op de macro-economische data die deze week voor ons ligt. De afgelopen week was niet heel spannend, behalve dat de markt het niet helemaal eens kon worden over de verwachtingen voor de volgende rentevergadering van de Federal Reserve.

Die rentevergadering staat voor 14 juni op het programma. In de loop van de week liepen de verwachtingen voor een nieuwe renteverhoging op die datum op van praktisch nul naar ongeveer 35 procent. Inmiddels is dit weer gedaald naar het bereik tussen 15 tot 20 procent.

Dat geeft aan dat de markt zeer onzeker is over de volgende stap van de Federal Reserve. Persoonlijk verwacht ik geen nieuwe renteverhoging, maar met de Federal Reserve weet je het maar nooit. Gezien de bankencrisis was het wellicht al wijzer om tijdens de vorige vergadering op de pauzeknop te drukken. Het volledige effect van die bankencrisis en ook de impact van de renteverhogingen van de afgelopen 14 maanden (ongeveer 5 procent) moet zich volgens mij nog laten voelen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of wil je meer van dit soort updates ontvangen? Neem dan eens kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer het gelijk zelf 30 dagen gratis. Maar genoeg over afgelopen week… wat staat er voor komende week op het programma?

Dinsdag 23 mei

Op dinsdag krijgen we een hele bak aan interessante macro-economische data uit de Eurozone, Groot-Britannië en de Verenigde Staten. Het gaat om de zogenaamde Flash Services PMI en de Flash Manufacturing PMI. Dat is data die ons leert hoe de dienstensector (services) en de industrie (manufacturing) ervoor staan.

Woensdag 24 mei

Vervolgens krijgen we de consumentenprijsindex (CPI) van het Verenigd Koninkrijk. De verwachting is dat deze binnenkomt op 8,3 procent terwijl de vorige lezing nog op 10,1 procent lag. Dat is alweer een stuk lager dan vorige maand, maar alsnog veel en veel te hoog. Ook de kerninflatie komt waarschijnlijk binnen op 6,2 procent net als afgelopen maand.

Verder krijgen we vandaag de FOMC Minutes, wat in feite de notulen van de afgelopen rentevergadering van de Federal Reserve zijn. Uit die notulen kunnen we meer leren over de beraadslaging die ten grondslag lag aan het laatste rentebesluit.

Donderdag 25 mei

Op de donderende donderdag krijgen we wat mij betreft de belangrijkste data van deze week binnen. Namelijk het aantal werkloosheidsclaims in de Verenigde Staten. De verwachting is dat er komende week 250.000 nieuwe werklozen bijkomen in Amerika. Dat zijn nog niet de getallen die richting een recessie wijzen, maar ten opzichte van het begin van 2023 is deze indicator wel degelijk aan een stijging begonnen.

De werkloosheid zelf is met zijn 3,4 procent nog steeds extreem laag. Wat dat betreft is het lastig om te concluderen dat er sprake is van een recessie.

Vrijdag 26 mei

We eindigen op vrijdag met de Core PCE Price Index in de Verenigde Staten. Volgens velen is dit de inflatiemeter waar de Federal Reserve zijn focus op heeft. Deze inflatiemeter moet naar 2,0 procent om de rentecampagne succesvol te kunnen beëindigen. Op dit moment ligt de Core PCE Price Index echter nog op 4,60 procent en is daarmee een ruime factor twee hoger dan hij zou moeten zijn.

Blijf de markt een stapje voor met een Premium lidmaatschap

Het kan dus weer spannende week worden qua macro-economische cijfers en daarmee mogelijk ook voor bitcoin. Wil je dit soort informatie eerder ontvangen en weten wat de impact van deze cijfers is op de markt? Hier praten wij over in de Premium omgeving van Crypto Insiders. Ook kun je hier vragen stellen aan ervaren handelaren en delen onze analisten wekelijkse 20 exclusieve technische analyses van een uitgebreid assortiment aan cryptovaluta. Neem eens een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.

Laatste Nieuws

Next Post