BTC Direct review

BTC Direct is een Nederlands crypto platform, opgericht in 2013. Het platform spant zich inmiddels al bijna 10 jaar in om cryptocurrency voor iedereen veilig en toegankelijk maken.

Naar BTC Direct

Eenvoudig te gebruiken

Veiligheid

Snel

Officieel geregistreerd bij DNB

Support in 6 talen

Sparen van crypto

In alle Eu lidstaten beschikbaar

Telefonisch bereikbaar

Relatief klein aanbod

Geen eigen app versie

Relatief hoge handelskosten

Over

Navigeer snel naar …

BTC Direct BTC Direct BTC Direct BTC Direct BTC Direct

Klantbeoordeling

Op moment van schrijven waren er ruim 10.000 beoordelingen op Trustpilot, met een gemiddelde score van 4,4 van de 5,0 sterren. De beoordeling van BTC Direct valt hiermee onder de categorie ‘uitstekend’. Klanten zijn dus overwegend positief over de snelheid en service van BTC Direct.

scoort een 4,5 uit 10492 reviews.

4,5

Onze ervaring

BTC_direct_review_onze_ervaring_handel_online

Wanneer je een account aanmaakt wordt al snel duidelijk dat je beperkt bent tot de BTC Direct website. BTC Direct heeft namelijk geen eigen mobiele app, al is crypto app BLOX wel onderdeel van het bedrijf. Na het inloggen zijn er 4 tabbladen weergegeven. Te beginnen met het tabblad ‘koersen’, waar alle cryptocurrencies te volgen en te verhandelen zijn. Vervolgens krijg je het tabblad ‘portfolio’. Gebruikers vinden hier hun saldo en investeringen terug. Ook is dit de pagina waar je geld kunt storten. 

Het derde tabblad geeft een nieuwsoverzicht weer, waar frequent artikelen en video’s worden geplaatst. Gebruikers zijn hierdoor altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws. Het vierde en laatste tabblad, is het tabblad ‘verdien’. Op deze pagina is het mogelijk om vrienden uit te nodigen. Vrienden die op de uitnodiging ingaan krijgen een gratis startsaldo. Ook beschikt de website over een uitgebreide kennisbank. De kennisbank staat vol met bitcoin, crypto en blockchain gerelateerde begrippen waardoor gebruikers de wereld van crypto beter kunnen begrijpen.

Bij BTC Direct is eenvoud een van de focuspunten. Dat is ook terug te zien in het BTC dashboard. In het dashboard hieronder zie je gelijkenissen met die van BLOX. BLOX is de cryptocurrency app gerelateerd aan BTC Direct, waar eenvoud, snelheid en veiligheid zo mogelijk nog centraler staan dan bij de BTC Direct website zelf. Met name gebruikers die pas net de eerste stapjes in crypto land nemen hebben niet meer nodig dan het BTC Direct dashboard.

BTC Direct heeft ook een ‘pro grafiek’ optie op het dashboard ingebouwd. Gebruikers kunnen hier bijvoorbeeld candles per minuut bekijken of indicatoren inschakelen. Het BTC Direct dashboard heeft op die manier iets weg van die van crypto exchange gigant Binance, maar eigenlijk is die vergelijking niet helemaal terecht. Wel is het zo dat de ‘pro grafiek’ meer opties biedt dan het standaard dashboard. BTC Direct is hierdoor niet alleen interessant voor beginners, maar ook wat meer ervaren crypto investeerders.

Handelskosten bij BTC Direct

De BTC Direct handelskosten, of fees verschillen per cryptocurrency. Ook varieert het als je wilt verkopen of kopen. BTC Direct hanteert daarnaast handelskosten per gekozen betaalmethode. Alle fees zijn zichtbaar voor het definitief plaatsen van een order, waardoor gebruikers nooit voor onverwachte verrassingen komen te staan. Naar onze mening zijn de handelskosten op het platform aan de hoge kant. Voor het kopen en verkopen van bitcoin betaal je respectievelijk 2 en 1 procent commissie. Voor alle andere crypto assets is dit 3 en 2 procent. 

Aankoop Verkoop
Bitcoin 2% 1%
Ethereum 3% 2%
Litecoin 3% 2%
Bitcoin cash 3% 2%
XRP 3% 2%
BTC_direct_review_CTA

Volledige controle

Handel bij BTC Direct en beheer je eigen crypto

Ik had in de avond een vraag en kon deze gemakkelijk via de livechat stellen.
– Anoniem

Klantenservice bij BTC Direct

Laten we vooropstellen dat het handelen via BTC Direct 24/7 mogelijk is. Bij vragen kun je terecht bij het supportteam, zelfs buiten de reguliere werktijden. BTC Direct is bereikbaar per e-mail, via een aanvraagformulier op de website of via de chat. 

BLOX als app alternatief

De BLOX app

  • Simpele interface
  • Goed aanbod
  • Veilig beheer van je coins
  • Real-time koersen
  • Meerdere betaalmethodes
  • Duidelijke handelskosten
  • Altijd en overal handelen

De BLOX app

Zoals vermeld heeft BTC Direct geen eigen app. Wel is de BLOX app aangesloten bij BTC Direct. Bekijk hier de BLOX review.

Cryptocurrencies kopen via BLOX is erg gemakkelijk met de BLOX-app, deze is verkrijgbaar voor de iOS en Android. De BLOX-app features zijn terug te vinden onder de 4 tabbladen onderaan de app. De features zijn onder andere de actuele koersen en een overzicht van de portfolio.

Bitcoin in eigen beheer

Wil je toch bij BTC Direct handelen, dan kan dat via de mobiele website. Kopen, verkopen, en beheren kan in een het hetzelfde platform. Je hoeft alleen maar een account te registreren met je e-mailadres en wachtwoord. Binnen enkele minuten kun je coins kopen die veilig in je BTC Direct account worden bewaard.

BTC_direct_app_screenshots_869x652

Stap 1

Een account aanmaken op BTC Direct is erg gemakkelijk. Je vult je persoonlijke gegevens in en je verzint een wachtwoord. Daarna volgen nog 3 korte vragen alvorens het account is aangemaakt.

Stap 2

Deze vragen gaan over je eerdere ervaring met beleggen, hoeveel je maandelijks wilt gaan beleggen en over de bron van je stortingen; bijvoorbeeld uit een inkomen, spaargeld of een lening.

Stap 3

Om vervolgens toegang tot alle functies van BTC Direct te krijgen dienen gebruikers zich wel te identificeren. Dit kan met een paspoort, ID kaart of rijbewijs. Als je dat niet doet kun je ook al bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies kopen, maar wel maar tot €250.

Veiligheid

Privacy en veiligheid zijn bij BTC Direct belangrijke prioriteiten. Sinds 25 mei 2018 zijn de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing bij het platform. Deze Europese verordening is in het leven geroepen om de privacywetgeving flink te moderniseren. BTC Direct handelt dus via de AVG en gaat volgens die richtlijnen om met de persoonsgegevens van klanten. Wanneer je crypto wilt kopen of verkopen is het zaak dat je je kunt identificeren. Dit is onderdeel van het ‘know your customer’ beleid. Persoonsgegevens zullen nooit verwerkt worden zonder toestemming van de gebruiker, maar identificeren is wel essentieel in het voorkomen van fraude en witwassen. Daarnaast is BTC Direct officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB). Ze zijn toegevoegd aan het crypto register van DNB, wat toezicht houdt op eventuele criminele activiteit.

AVG

BTC Direct handelt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en gaat om met persoonsgegevens van klanten volgens die richtlijnen.

Geregistreerd

BTC Direct staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. Deze organisatie houdt toezicht op eventuele criminele activiteiten.

Veel gestelde vragen

BTC Direct heeft verschillende betaalmethodes voor het storten van euro’s naar je portfolio. iDEAL is de veiligste en meest gebruikte optie, maar storten met SEPA of een Visa of Mastercard creditcard is uiteraard ook mogelijk.

Om van alle functies op BTC Direct gebruik te maken dienen gebruikers zich te identificeren. Dit kan met een paspoort, ID kaart of rijbewijs. Tot die tijd kun je ook al bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies kopen, tot €250.

Om gebruik te maken van een crypto exchange moet je 18 jaar of ouder zijn. Dit geldt dus ook voor het gebruik van BTC Direct. Ben je nog geen 18? Dan moet een volwassene jouw account in beheer nemen.

BTC Direct is op moment van schrijven in alle SEPA landen beschikbaar. Onder SEPA vallen alle EU-lidstaten plus Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland, Monaco en San Marino. Ja dus, BTC Direct is ook actief in België!

Momenteel biedt BTC Direct geen staking diensten aan. Ben je echt op zoek naar een crypto exchange die staking diensten aanbiedt? Dan is BTC Direct helaas niet de beste keuze voor jou.

2FA, wat staat voor two factor authenticiation, is een manier om je account net wat beter te beveiligen. Bijvoorbeeld door middel van een SMS code die je gebruikt om in te loggen, of met een code die je ontvangt op een authenticatie app op je smartphone.